"Ghetto Games" teritorija. (Foto: Grīziņkalna apkaimes biedrība)

Biedrība ir kategoriski pret Grīziņkalna parka nodošanu "Ghetto Games"

Runā Rīga
8. maijā 09:25 2024. gada 8. maijā 09:25
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket" "Ghetto Games".

Biedrība norāda, ka Rīgas domes lēmums nav bijis sabiedrības interesēs un pārkāpjot labas pārvaldības principus. Pašvaldība neesot vērtējusi "Streetbasket" līdzšinējo teritorijas izmantošanas praksi, kas liedza iedzīvotājiem piekļuvi daļai parka, tai kļūstot par privātu stāvlaukumu un noliktavu "Streetbasket" vajadzībām. 

Tāpat lēmuma pieņemšanā Rīgas dome neesot vērtējusi Grīziņkalna parka kultūras pieminekļa statusu un no tā izrietošos Nekustamā īpašuma izmantošanas ierobežojumus. Apkaimes iedzīvotāji esot sūdzējušies pašvaldībā par pasākumu un to organizēšanas laikā radīto pārmērīgo troksni. Rīgas domes lēmumā iestrādāts trokšņa kontroles mehānisms, kas esot bez reālas kontroles iespējām.

Jau zinots, ka "Ghetto Games" Grīziņkalnā varēs saimniekot vēl piecus gadus, to paredz Rīgas domes lēmums par daļu Grīziņkalna nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket". Sākotnēji bija plānots šo 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem, bet pēc saziņas ar "Getho Games" līderi Raimondu Elbakjanu, tika iesniegts priekšlikums šo termiņu pagarināt uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar pašvaldības izvirzītajiem noteikumiem "Ghetto Games" pasākumiem būs jākļūst klusākiem. Papildus tam līgumā paredzēts iekļaut nosacījumu, ka minētajā teritorijā nakts stundās no plkst.23 līdz 7 jāievēro klusums, neorganizējot sporta pasākumus vai ar sportu saistītas aktivitātes šajā laikā.

Iespējamie trokšņa avoti, piemēram, skaļruņi, mūzikas atskaņotāji un citas ierīces pasākumu rīkotājiem būs jānovieto tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī jānodrošina, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelus, tādējādi nepakļaujot iedzīvotājus paaugstināta trokšņa ietekmei. Biedrība neiebilda pret to, ka Grīziņkalna sporta kompleksam piegulošie celiņi netiek izmantoti kā autostāvvieta. Taču iebilda pret nosacījumu, ka Grīziņkalna sporta kompleksā nevar iebraukt mašīnas, kurām nav "Rīgas mežu" caurlaides. To esot sarežģīti un finansiāli dārgi nodrošināt, jo pasākumu vajadzībām tiek nodrošināta tualešu ievešana/izvešana un tīrīšana, miskastu izvešana/ievešana, katru nedēļu biedrības sadarbības partneri piegādā balvas, kopējais automašīnu apjoms visas aktīvās pasākumu sezonas ietvaros, ir ap 50 vienībām.

Šīs automašīnas teritorijā neuzturas ilgāk par pusstundu, bet katra šāda caurlaide izmaksātu 60 eiro, kopā veidojot tēriņus ap 3000 eiro.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Ukrainas uzbrukums Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru