Shutterstock

Arī kaķu bērnus nedrīkst atņemt mammai

Sabiedrība
8. maijā 08:30 2024. gada 8. maijā 08:30
 
Dzīvesstila
nodaļa
| Jauns.lv
Aprīļa beigās sociālos medijus pāršalca attēls ar pamestiem jaundzimušiem kaķēniem, kas atstāti bez mammas, tātad nolemti iznīcībai. Tie tika atrasti stāvvietā pie veikala “Depo” Berģos.

Procesā iesaistījās dzīvnieku patversme “Ulubele”, kas palīdzēja mazajiem kaķēniem atrast aukli, kas tos varētu pieskatīt, barot un spēt pabarot ar specializētu pārtiku, aizvietojot kaķu mammu. 

Vainīgie nav atrasti

“Ulubele” pārstāvji norāda, ka šīs lietas sakarā pāridarītāji aizvien nav atrasti un nenotiek nekāda izmeklēšana. “Šādas lietas notiek visu laiku, bet neviens netiek sodīts. Mēs runājām ar policiju, vēlējāmies iegūt “Depo” kameru ierakstu, taču nav garantijas, ka tas dotu pozitīvu rezultātu. Tas ir kā koks ar diviem galiem. Varbūt kāds, kas jau iepriekš ir domājis par šādu necilvēcīgu rīcību, redzot, ka novērošanas kameru ieraksti tiek publicēti, izvēlēsies jaundzimušos dzīvnieciņus pamest mežā, nevis pie veikala, “ tā Ulubeles pārstāve.

Bērnus nedrīkst atņemt mammai

Tā rīkoties ir nepareizi un slikti un jebkurus jaundzimušos nedrīkst atņemt mammai. Šoreiz tie ir kaķēni, kas palikuši bez galvenā un šobrīd vienīgā uzturvielu avota - mammas, tāpēc tiem ir nepieciešama speciāla aukle. Gadījumā, kad bez mammas paliek tikko dzimuši kaķēni, tiem vismaz 3 nedēļas ir nepieciešama speciāla barošana, kas imitē kaķenes barošanu. Kaķēniem vēl aizvien nav atvērtas acis un tie nav spējīgi sagremot cita veida barību kā pienu. Šobrīd kaķēni ir nonākuši pie gādīgas aukles, kas tiem palīdz pārlaist šīs nedēļas līdz tie atvērs acis, sāks aktīvi pārvietoties un būs spējīgi ēst vairāk par piena maisījumu. 

“Ulubele” aicina atsaukties

Dzīvnieku patversme “Ulubele” ir no kill patversme un jebkuram no dzīvotspējīgajiem dzīvnieciņiem mēģina rast vislabākos iespējamos dzīves apstākļus atkarībā no nepieciešamības. Pašvaldība atbalsta jebkuru grūtībās nonākušo zvēriņu vien divas nedēļas, tāpēc “Ulubele” aicina palīgā visus interesentus, jo īpaši, šāda tipa gadījumos kā ar mazajiem kaķēniem. Ikkatram ir iespējams palīdzēt dzīvniekiem un kļūt par aukli šādā situācijā. Kāpēc aukle ir tik būtiska? Dzīvniekiem šādā vecumā un attīstības posmā ir jāaug pie auklēm, jo tie nav spējīgi atrasties voljēros un patstāvīgi ēst.

Ja kādam ir interese pieteikties palīdzēt un, iespējams, ieņemt mazuļu aukles lomu, “Ulubele” aicina zvanīt uz telefona numuru 20203333.

Aicinām būt atbildīgiem pret dzīvo radību un gadījumā, ja neesat spējīgi par tiem parūpēties, neatstāt tos bezpalīdzīgā situācijā. 
 

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Tēmas: Ulubele, Rīga
Pievienot komentāru