Tērvetes dabas parka skulptūras (Foto: dobele.lv)

Tērvetes dabas parkā veidos jaunu objektu: cilvēki aicināti iesūtīt idejas

Novadu ziņas
29. aprīlī 15:27 2024. gada 29. aprīlī 15:27
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
AS "Latvijas valsts meži" izludinājuši konkursu, kurā interesenti varēs iesūtīt savas idejas par to kā jāizskatās Tērvetes dabas parka tematiskajai daļai.

“Latvijas valsts meži” aicina interesentus piedalīties Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē jaunās tematiskās daļas “Laimīgā zeme” koncepcijas izstrādē, veidojot meta priekšlikumus modernai, aktīvai atpūtas un izziņas parka daļai kā vienam no centrālajiem parka objektiem. Priekšlikumus drīkstēs iesniegt līdz 2024. gada 17. jūlijam.

“Sprīdītis savu ceļojumu “Latvijas valsts mežu” dabas parkā Tērvetē sāka tālajā 1958. gadā. Šī ceļojuma laikā ir izaugušas vairākas dabas parka apmeklētāju paaudzes. Par godu parka 70 gadu jubilejai īstenosim Sprīdīša “Laimīgās zemes” projektu. Parks gadu no gada attīstās, un topošā parka aktīvās atpūtas un izziņas tematiskā daļa plānota kā vieta, kur ikviens parka apmeklētājs, neatkarīgi no vecuma un interesēm, varēs atpūsties svaigā gaisā un ļauties jauniem piedzīvojumiem,” skaidro “LVM Rekreācija un medības” projektu vadītājs Normunds Namnieks.

Saistītās ziņas

Pēc postošās vētras Tērvetes dabas parkā uzstāda jaunas skulptūras
Dabas parkā Tērvetē norisināsies Latvijas vēriengākā Valpurģu nakts
Dabas parkā Tērvetē midzinās pasakas

Topošā objekta moto: Nekur nav labāk, kā mājās! Sprīdītis, apceļojis visu pasauli, piedzīvojis dažādus pārbaudījumus un grūtības, laimīgs atgriežas mājās pie vecāsmātes un Lienītes. Tā kā Tērvetes mežā mājo rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugas, dabas parks kļuvis par skolēnu ekskursiju galamērķi, iesaistoties kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”. Smelties meža gudrības vai iepazīties ar Annas Brigaderes daiļradi 2023. gadā ieradušies 6960 skolēni, pārstāvot teju visus Latvijas novadus.

Citi šobrīd lasa

Karbonāžu paradīze Inciemā. Aktieris Rihards Lepers ar Ievu Sutugovu slepeni pusdieno "Pansijā" 1
Zelta vērti padomi tomātu audzētājiem, lai tiktu pie brangas ražas
Eirovīzijas rīkotāji pirmo reizi skaidro, kāpēc patiesībā diskvalificēja Nīderlandes pārstāvi
Pievienot komentāru