Daudzstāvu mājas pagalms Līvānos, kur kādreiz bija bēŗnu rotaļu laukums (Foto: Facebook)

Vietējie iedzīvotāji ir sašutuši: Līvānos demontē bērnu rotaļu laukumus 1

Novadu ziņas
29. aprīlī 13:58 2024. gada 29. aprīlī 13:58
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Risks, ka var iesprūst galva slidkalniņa trepju pakāpienos un līdzsvara šūpolēs; bojātas koka virsmas; nav triecienu mazinoša pārklājuma – tie ir tikai daži no pārkāpumiem, kuru dēļ 13 rotaļu laukumiņi Līvānos būtu jāmaina vai pilnībā jādemontē, uzskata Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Pašvaldība un iedzīvotāji gan ir sašutuši – negadījumi nav piedzīvoti, bet bērniem atņems rotaļu vietas un domei jāmeklē nauda jauniem laukumiem.

Līvānieši sociālajos tīklos ir sašutuši un neizpratnē par lēmumu. Vietējie nesaprot, kāpēc šādi rīkojās pašvaldība, kas kādreiz tikusi atzīta par Latvijā ģimenēm draudzīgāko.

“Līvānu novada dome informēja: Lai iestājoties siltākam laikam, mazie līvānieši varētu droši spēlēties rotaļu laukumos, Līvānu pilsētas teritorijā izvietotie bērnu rotaļu laukumu elementi tiks apsekoti un pārbaudīti atkārtoti. Diemžēl Līvānu novada pašvaldība sagaidot siltāku laiku ir izvēlējusies demontēt rotaļu laukumus, lai mazajiem līvāniešiem nebūtu iespējams tur spēlēties.”, ziņo vietējie līvānieši “Facebook” kopienā “Kas notiek Līvānos?”.

Jauns.lv jau ziņoja, ka bērnu rotaļlaukumu slēgšana atsevišķos daudzstāvu māju iekšpagalmos Līvānos sadusmojusi vietējos iedzīvotājus. Laukumu slēgšana bijusi Patērētāju tiesību aizsardzības centra rīkojums. Kamēr vietējie sašutumā par to, ka bērniem liegtas rotaļas, PTAC atklāj, ka lēmums norobežot rotaļlaukumus pieņemts, ņemot vērā būtiskus traumu riskus, kas var apdraudēt bērnu veselību un dzīvību.

Par Līvānu spēļu laukumiem tika saņemta iedzīvotāju sūdzība, un PTAC organizēja pārbaudi, jo, ņemot vērā to, ka Līvānu novada pašvaldība ir viena no tām, kur nav reģistrēts neviens laukums, ir pamats bažām, ka valdītājs nav veicis arī citus MK noteikumos paredzētos pienākumus – veicis risku vērtējumu vai pēcuzstādīšanas pārbaudi.

Saistītās ziņas

Līvānu pašvaldība nerūpējas par savu iedzīvotāju bērnu drošību, uzskata PTAC
PTAC atklāj reālo ainu par Līvānu rotaļlaukumiem, kuru slēgšana šokējusi vietējos
"Te kāds sašņaucies nav?" Līvānieši nikni par PTAC izdarībām māju pagalmos

Pagājušajā gadā vairākos masu medijos izskanēja, ka rotaļu laukumi Līvānos neatbilst prasībām un ņemot vērā būtiskus traumu riskus, kas var apdraudēt bērnu veselību un dzīvību, tad Patērētāju tiesību aizsardzības centrs pieprasījis ierobežot vairākus laukumus.

Šobrīd PTAC Publisko spēļu un rekreācijas laukumu reģistrā ir reģistrēts 681 laukums. PTAC vērš uzmanību, ka, lai arī Līvānu novada pašvaldība tika individuāli uzrunāta vairākkārt un no PTAC puses organizēti arī informatīvi pasākumi par drošuma prasībām spēļu laukumiem, šajā reģistrā nav reģistrēts neviens laukums Līvānos, un, kamēr šiem laukumiem nav veikta pārbaude un tie nav reģistrēti, piedāvāt apmeklētājiem šādus laukumus nedrīkst. Pašvaldība vēl nav ziņojusi par plāniem atjaunot bērnu laukumiņus.

Citi šobrīd lasa

Karbonāžu paradīze Inciemā. Aktieris Rihards Lepers ar Ievu Sutugovu slepeni pusdieno "Pansijā"
Zelta vērti padomi tomātu audzētājiem, lai tiktu pie brangas ražas
Latvijas izlasei pirmā no divām brīvdienām; kazahi un franči centīsies pārsteigt favorītus 1
Pievienot komentāru