FOTO: apbrīnojami skati! Krāšņā Salacas upe pārtop par SUP dēļu jūru

Citi sporta veidi
8. maijā 17:29 2024. gada 8. maijā 17:29
 
Sporta
nodaļa
| Jauns.lv
Agrā 4. maija rītā Salacā pie iztekas no Burtnieku ezera uz starta stājās 138 SUP airētāji, lai piedalītos pirmajā Salacas SUP maratonā un dotos 100 kilometrus garajā distancē līdz upes ietekai jūrā.

"SUP King Marathon – Salaca 100" kļuva par apmeklētākajām un vērienīgākajām SUP sacensībām ne vien Latvijā un Baltijā, bet arī visā Ziemeļeiropā. Maratonā startēja dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Šveices. Neraugoties uz 100 kilometru garo distanci, finišu Salacgrīvā sasniedza 82% airētēju, portālam Jauns.lv pavēstīja rīkotāji.

Kopvērtējumā un sporta klasē pirmo vietu izcīnīja Māris Galenieks, kurš distanci pieveica 10 stundās 9 minūtēs un 7 sekundēs. Otrā finiša līniju šķērsoja Jūlija Doma (10:42:06), plūcot uzvaras laurus sieviešu konkurencē. Otro un trešo vietu sporta klasē vīriešiem sadalīja SUP airētāji no Igaunijas - Janno Rūters (10:52:40) un Antons Timofejevs (10:53:18). 

Tikmēr sieviešu konkurencē otro vietu ieguva Agnija Bērziņa (12:56:57), bet trešo Ilze Ozoliņa (13:00:07). Savukārt tautas klasē uzvarēja Viesturs Kalme (13:15:44) un Solveiga Pone (14:29:07). Noslēdzošie airētāji finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām 19 stundām.

Supfit.lv vadītājs un pasākuma līdzorganizators Ansis Dobelis maratona noslēgumā pauda gandarījumu par kuplo dalībnieku skaitu: "Bija prieks redzēt to, kā sešos no rīta uz maratona sacensību startu pulcējās tik dažādi cilvēki ar ļoti atšķirīgu motivāciju - sacensties, pārbaudīt savas spējas, izaicināt sevi, izbaudīt skaisto upi... Tas liecina, ka cilvēki mūsu reģionā vēlas un ir gatavi piedalīties šādos jaudīgos pasākumos, kā arī to, ka SUP arvien biežāk tiek uztverts kā sports, nevis vienkārši laiska atpūta." 

"Garā distance bija pārbaudījums un izaicinājums ne vien fiziski, bet arī psiholoģiski," savas izjūtas aprakstīja viens no pasākuma organizātoriem un "Aktīvā tūrisma centrs Eži" vadītājs Rolands Melbārdis, kurš arī pats veica distanci: "Izjūtas, tuvojoties finišam, bija ļoti dažādas. No vienas puses - ilgi gaidītais finišs ir klāt. No otras puses - ir iestājies tāds kā metafizisks stāvoklis, kurā gribētu uzkavēties ilgāk. Ir pat mazliet žēl, ka pasākums beidzies. Šie ir tie vērtīgie mirkļi, kuros ir iespēja apzināties prāta un ķermeņa brīnumainās spējas. Bet, lai nonāktu šādā stāvoklī, bija nepieciešamas 10 stundas neatlaidīgas airēšanas un smaga darbs ar sevi. To ir vērts piedzīvot!"

Otrais "SUP King Marathon – Salaca 100" paredzēts 2025. gada 3. maijā.

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Tēmas: Salaca
Pievienot komentāru