FK"Metta". (Foto: tonybet)

"Metta" Liepājā pārtrauc septiņu neuzvarētu spēļu sēriju

Futbols
6. maijā 18:40 2024. gada 6. maijā 18:40
  Jauns.lv/LETA
"Metta" pirmdien Liepājā 2:1 (0:1) uzvarēja "Liepāju""Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas cīņā, pārtraucot septiņu neuzvarētu spēļu sēriju.

32.minūtē mājiniekus ar spēcīgu sitienu no soda laukuma vidus vadībā izvirzīja Giorgi Kucija, bet 49.minūtē bumba mājinieku vārtos ielidoja no liepājnieku aizsarga Normunda Uldriķa, kurš uz vārtu līnijas centās glābt komandu no vārtu zaudējuma pēc Moameta Koreas sitiena.

Otrajā puslaikā vairāk bīstamu momentu bija pie "Liepājas" vārtiem. Pēc Markusa Ivulāna sitiena no soda laukuma vārtsargs Vladislavs Lazarevs bumbu aizskāra un kāds no liepājniekiem ar galvu to atsita no vārtu līnijas.

Desmit minūtes vēlāk vadībā pirmoreiz spēlē izvirzījās "Metta". Pēc Rendija Šibasa centrējuma no laukuma labās puses tuvējā vārtsarga laukuma stūrī mājiniekus apsteidza Daniils Ulimbaševs, ar kāju raidot bumbu vārtos - 2:1 "Metta" labā.

Liepājnieki nebija guvuši vārtus trīs mačos pēc kārtas un neuzvarēto spēļu sērija tagad ir sasniegusi piecas. "Metta" bez uzvarām bija septiņas spēles pēc kārtas. Pirmā apļa savstarpējā spēlē "Metta" mājās uzvarēja ar 2:0. Svētdien "Valmieras" komanda, spītējot kluba problēmām, mājās ar rezultātu 2:0 pārspēja RFS un otro reizi sezonā uzvarēja čempioni, bet "Riga" ar 2:1 pieveica "Audu". 

Otrdien "Grobiņas SC"/LFS savā laukumā uzņems "Daugavpili" un "Tukums 2000"/"Telms" - "Jelgavu". Pirmo vietu ar 25 punktiem 11 spēlēs ieņem RFS, kurai ar 24 punktiem seko "Riga". Trešā ar 20 punktiem ir "Valmiera", 18 punktus guvusi "Daugavpils", bet pa 14 punktiem ir "Audai" un "Tukums 2000"/"Telms" vienībai. 11 punkti tagad ir "Metta" vienībai, bet pa astoņiem punktiem - "Jelgavai", "Grobiņas SC"/LFS un "Liepājai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

Citi šobrīd lasa

Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 9
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Pievienot komentāru