unsplash.com

Pacients sūdzas par iesnām, bet "puņķi" izrādās brīdinājuma signāls par milzīgām nepatikšanām!

Dzīvības loterija
7. maijā 20:03 2024. gada 7. maijā 20:03
 
Veselības
nodaļa
| Jauns.lv
Kāds Krievijas iedzīvotājs par mata tiesu izglābies no pamatīgām nepatikšanām — viņš sūdzējās par iesnām, bet izrādījās, ka “puņķi” bija izplūstošais mugurkaula smadzeņu šķidrums!

Maskavas apgabala Žukovskas slimnīcā ārsti izglābuši 35 gadus veco pacientu, kurš žēlojās par pastāvīgajām iesnām, kad noliec galvu. Ārsti veica cisternogrāfiju, kas atklāja defektu pacienta galvaskausa pamatnē un smadzeņu cietajā apvalkā galvaskausa priekšējās bedrītes apvidū.

Caurspīdīgās “iesnas” izrādījās likvors jeb mugurkaula smadzeņu šķidrums. Noskaidrojās, ka pirms dažiem mēnešiem vīrietis bija nokritis no sešu metru augstuma un guva galvaskausa traumu. Likvora izplūšana viņam draudēja ar meningītu, infekciju galvas un muguras smadzenēs.

Ar endoskopa palīdzību caur deguna dobumu ķirurgi-otorinolaringologi veica galvaskausa pamatnes un smadzeņu cietā apvalka plastiku, bet defekta novēršanai izmantoja pacienta iegurņa muskuļu taukaudus un saistaudu apvalku, paziņoja vietējās slimnīcas otorinolaringologs Avetiss Martirosovs.

Operācija izrādījusies veiksmīga, un pacients jau izrakstīts no slimnīcas, vēsta apgabala Veselības ministrija.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 8
Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 4
Pievienot komentāru