nearchos / SplashNews.com/ Vida Press

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!

TV
8. maijā 11:48 2024. gada 8. maijā 11:48
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv
Viens no vētrainākajiem priekšnesumiem Eirovīzijas pirmajā pusfinālā 7. maijā bija šķietami atturīgajiem somiem.

Somijas pārstāvji "Windows95man" savā šovā "No rules" bija iekļāvuši arī striptīza elementus - izģērbšanos līdz apakšveļai, kas knapi nosedz ķermeni, un citas izdarības. Publika par to bija sajūsmā!

Foto: STT-Lehtikuva/Sipa USA/ Vida Press

Skatītāji, kuri 7. maija vakarā vēroja Eirovīzijas pirmo pusfinālu, somu izpildījumā ieraudzīja negaidītu šovu. Mūziķi uz skatuves izģērbās, skraidīja pa to un veica citas izdarības.

Šis priekšnesums izpelnījās vētrainu reakciju no publikas, kas vēroja Eirovīziju klātienē Malmē, un sajūsmā ir bijuši arī skatītāji pie TV ekrāniem - Somijas pārstāvji ir iekļuvuši finālā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā, kas notika otrdienas vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē, tika izraudzītas pirmās 10 konkursa finālistes, tai skaitā Somija un mūsu kaimiņvalsts Lietuva.

No pirmā pusfināla 15 dalībniecēm finālā iekļuva Serbija, Portugāle, Slovēnija, Lietuva, Ukraina, Somija, Kipra, Horvātija, Īrija un Luksemburga. Finālu nesasniedza Austrālija, Azerbaidžāna, Islande, Polija un Moldova.

Pirmajā pusfinālā uzstājās arī divas valstis no tā sauktā "Lielā piecnieka", kas nodrošina lielāko daļu konkursa finansējuma - Lielbritānija un Vācija, kā arī Zviedrija, kas kā pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāja ir šīgada konkursa rīkotāja un automātiska fināliste.

Otrais pusfināls notiks ceturtdienas vakarā, kad no 16 valstīm tiks izraudzītas vēl 10 finālistes. Otrajā pusfinālā līdzās Izraēlai izskanēs arī Latvijas dziesma - Dona izpildītā "Hollow". Tajā piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice. 

Otrajā pusfinālā uzstāsies arī trīs "Lielā piecnieka" valstis - Francija, Spānija un Itālija.

Eirovīzijas fināls Malmē notiks sestdienas vakarā. 

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Pievienot komentāru