Pašmāju slavenības Filipīnās apmeklē sarkano lukturu ielu

TV
7. maijā 07:55 2024. gada 7. maijā 07:55
 
Izklaides
nodaļa
Šovā "Četri uz koferiem" klāt sezonas noslēdzošais brauciens! Uz Filipīnām dodas raiba un neparasta kompānija – pasākumu producente Elita Mīlgrāve, digitālā satura veidotāja Yana Bruk, karsto punktu žurnālists un producents Sandijs Semjonovs, kā arī mūziķis Markus Riva.

Pēc 12 stundu ilga lidojuma no Stambulas četrotne ierodas Filipīnu galvaspilsētā Manilā – vienā no visblīvāk apdzīvotajām pilsētām pasaulē. Vienā kvadrātkilometrā dzīvo aptuveni 76 tūkstoši cilvēku. Kopā Manilā dzīvo ap 13 miljoniem iedzīvotāju.

Ierodoties viesnīcā, ceļotājus sagaida visai pieticīgi apartamenti, kurus šīs dienas vadītāja Elita Mīlgrāve pati nosauc par kolhozu. Interesanti, ka katram uz gultas nolikts... tualetes papīra rullis. Nez, kāpēc tā? Tāpat izrādās, ka rezervētajā naktsmītnē katram nav savas istabas, kas acīmredzami neapmierina Sandiju Semjonovu. Arī Yanai Bruk par šo ir šis tas sakāms: “Un tad sākās mana mīļākā drāma – kur katrs gulēs, kāpēc, kur es gribu gulēt, kādā istabā, kādas vēl ir opcijas. Problēmas bija tikai Sandijam, viņš laikam negribēja gulēt ar mums. Viņš varbūt ir ļoti reliģiozs…” Galu galā papildu numuriņu neviens nepasūta, bet gan izlozē guļamvietas, lai sadalītu tās godīgi. Grupas vadītājai tiek vismazākā gultiņa, kas ir ļoti apšaubāmas konstrukcijas un izskatās tā, it kā būtu paredzēta skolas audzēknim.

Lai arī ir pavēls, četrotne jau pirmajā vakarā nolemj iekarot Manilu un baudīt naktsdzīvi, tāpēc slavenības dodas uz sarkano lukturu ielu. Elita ir acīmredzami gatava ballītei, sākot deju jau pie kluba ieejas. Taču izrādās, ka klubā sievietes neielaiž. “Es nebiju stāvā sajūsmā par šo prostitūtu rajonu. Tur bija tikai kādi pieci bāri, turklāt tukši,” sašutis ir Markus Riva. Visbeidzot grupa atrod kādu bāru, kur tiek pie trim litriem alkoholiska kokteiļa!

Nākamajā rītā, neraugoties uz lielo karstumu, slavenības dodas iepazīt Manilu dienas gaismā. Viņi ierodas pilsētas centrālajā parkā, taču grupa atskārst, ka Elitai šai dienai nav īpašu plānu. “Teikšu godīgi – izskatās, ka Elita nav gatavojusies savai dienai. Mēs vienkārši ejam tur, kur acis rāda,” stāsta Markus Riva. “Laikā, kad ir plus 40 grādi, staigāt dienas vidū pa to parku... Es jau neko nesaku, es cienu Elitu, viņa tomēr to vietu bija atradusi, bet nu varēja jau kaut ko jēdzīgāku izdomāt, ko darīt 40 grādu karstumā,” saka Sandijs Semjonovs.

Pēkšņi kāds onkulis, ar kuru Sandijs uzsācis sarunu, piedāvā gida pakalpojumus atlikušajai dienai, tam grupa arī piekrīt. Pirmais objekts – katoļu baznīca Manilas centrā, bet pēc tam visi dodas uz pilsētas musulmaņu rajonu, kurā četrotne apsver iespēju iegādāties vietējo bižutēriju. Taču atklājas, ka tur tirgo produkciju no Polijas!

Gids pēc ekskursijas novadīšanas un samaksas saņemšanas taisnā ceļā dosies uz veikalu pēc jaunām kurpēm. Tās viņam jau sen esot bijušas nepieciešamas, bet neesot bijis naudas. Vidējā darba samaksa Filipīnās ir ap 10 eiro dienā, kas skaitās neslikta alga. Mēnesī tie ir vidēji 200 eiro, taču lielākā daļa šādu algu nesaņem, tāpēc Filipīnās ir diezgan manāma nabadzība – klaiņojoši, ubagojošie bērni, pārtikas un elementāru dzīves ērtību trūkums. Tas viss šeit ir ikdiena. Pa ielām pat staigā pilnīgi kaili bērni, jo, visticamāk, vecāki vienkārši nevar atļauties apģērbu.

Vakarā Elita būs nolēmusi visus vest vakariņās un, iespējams, uz kādu diskotēku. Kā beigsies vakars naktsklubā, kur grupas vadītāja dejos kopā ar konsumācijas meitenēm? Tas viss un vēl vairāk jau šo sestdien pulksten 20.30 kanālā "360TV" ceļojumu raidījumā "Četri uz koferiem".

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Helikopters, kurā atradies Irānas prezidents Raisī, veicis piespiedu nosēšanos 1
Ukrainas uzbrukums Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru