No kreisās: Oskars Tu (ģitāra/vokāls), Jānis Liepiņš (bass), Pēteris Ozols (bungas) (Foto: no publicitātes materiāliem)

Noklausies alternatīvās grupas “Bēdu brāļi” jaunāko singlu no gaidāmā albuma

Mūzika
7. maijā 15:09 2024. gada 7. maijā 15:09
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv
Latviešu alt-roka grupa “Bēdu Brāļi” ar jaunu singlu “Ikdienas dzīve” piesaka savu otro studijas albumu “Lauskas”, kas tiks izdots ierakstu kompānijas “I Love You Records” paspārnē.

Grupas  “Bēdu brāļi” (Okars Tu, Jānis Liepiņš un Pēteris Ozols) jaunākajam singlam pievienojies arī videoklips, kurā mūziķi kinematogrāfiskā izteiksmē ataino drosmīgu fantāzijas lidojumu, kas haotiski ielaužas ikdienas rutīnā.

Grupas dziedātājs un ģitārists Oskars Tu dalās savā personīgajā pieredzē, kas ir iedvesmojusi dziesmai: "Man sāka šķist, ka no darba vienmuļības kļūstu ļauns. Nespēju atstāt iepriekšējo dienu aiz muguras un sākt no jauna. Visas muļķības, kas bija notikušas pirms dienas... pirms nedēļas... mēneša turpināja krāties, līdz es sajutos pavisam sarūgtināts, es domāju, ka neesmu tāds viens.”

Dziesma “Ikdienas dzīve” ir grupas līdz šim tumšākais skaņdarbs un pirmais kopš 2022. gada debijas albuma “Duende” izdošanas. Albums guva plašu atzinību un ieguva Mūzikas Ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons” kā 2022. gada labākais roka/metāla albums. Dziesmu ieraksta darbs studijā notiek iztiekot ar pašu resursiem, visu dziesmu skaņas apstrāde un gala skanējums tiek nodots grupas bundzinieka un pieredzējuša studijas producenta Pētera Ozola rokās. “Bēdu brāļi” turpina darbu pie dziesmu radīšanas, kas vēlāk tiks apkopotas albumā.

“Mēs atceramies nesenos laikus, kad jaunas mūzikas izdošana šķita neprāts. Taču “Bēdu Brāļi”, mūsuprāt, ir pārliecinošs iemesls, lai šķietamo pauzi pilnībā pārtrauktu. Esam patiesi priecīgi uzsākt sadarbību ar “Brāļiem”, lai kaut nedaudz atvieglotu un dažādotu viņu ikdienas dzīvi, ļaujot veltīt vairāk laika tam, kas patiesi svarīgs – mūzikai,” ar sajūtām par gaidāmo sadarbību stāsta “I Love You Records” mākslinieciskais vadītājs Bruno Roze. 

Bēdu Brāļi ir latviešu alternatīvā roka grupa, kas dibināta 2012. gadā Rīgā. Grupu veido Oskars Tupuriņš (vokāls/ģitāra), Jānis Liepiņš (bass) un Pēteris Ozols (bungas). Viņu skanējumu ietekmējusi 2000. gadu sākuma Latvijas neatkarīgās mūzikas skatuve, īpaši tādas grupas kā Židrūns, In.Stora un Bērnības Milicija. Bēdu Brāļi ir pazīstami ar savu savdabīgo skanējumu, kurā apvienojas elementi no šūgeiza, psihedēliskā roka un postpanka, kā arī ar enerģiskiem koncertiem. Viņu 2022. gada debijas albums "Duende" ieguva "Zelta Mikrofons" balvu kā labākais roka/metāla albums.
 

Citi šobrīd lasa

Maijpuķīšu pušķītis Latvijā maksā tikpat, cik kādreiz istabas īre 3
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Skriešanas prieks pāri visam! "Rimi" Rīgas maratona spilgtākie mirkļi. FOTO
Pievienot komentāru