Pirms Eirovīzijas pašmāju apvienība "Dagamba" izdod aizraujoši bohēmisku mūzikas video veltījumu grupai "ABBA"

Mūzika
7. maijā 14:55 2024. gada 7. maijā 14:55
 
Izklaides
nodaļa
Iezīmējot 2024. gada Eirovīzijas pavasari un 50. gadadienu grupas "ABBA" spilgtajam triumfam Eirovīzijā, pašmāju apvienība "Dagamba" izdod mūzikas videoklipu "Waterloo Fantasy".

Dziesmas “Waterloo” aranžija veidota ierastajā "Dagamba" manierē, kurā popmūzikas dziesma ietērpta rokmūzikas skaņās ar klasiskās mūzikas elementiem. Uzticīgākos klausītājus šis skaņdarbs pārsteigs ar grupai neierasto pozitīvo un gaišo skanējumu.

Savukārt mūzikas video klips, kas tapis sadarbībā ar Ritvaru Bluku, iezīmē grupas mūziķu fantāziju par skaņdarbu radīšanas un ierakstu procesiem septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Tas ir stāsts par brīvību, nepiespiestu atmosfēru, bohēmu, jautrību un aizrautību mūzikā.

Paši grupas dalībnieki spriež, ka šis ir bijis viens no aizraujošākajiem un patīkamākajiem filmēšanas procesiem, tajā pat laikā - visneierastākajiem. "Šis ir veltījums grupai "ABBA", kas pirms 50 gadiem ar uzvaru Eirovīzijā uzsāka savu fenomenālo mūzikas karjeru, kas ir ietekmējusi ļoti daudzas paaudzes. Muzikāli savilkām paralēles ar vēl vienu dižgaru Mocartu, jo abi dažādo laikmetu mākslinieki šķita radniecīgi savā muzikālajā vieglumā un hitu daudzumā. Šis noteikti ir viens no visgaišākajiem un mažorīgākajiem grupas "Dagamba" skaņdarbiem,” saka aranžijas autors Valters Pūce.

"Satikos ar grupu baznīcā, kā jau kārtīgai grupai pienākas,” smej operators Ritvars Bluka, “bet varu teikt, ka šī ir perfekta vieta ierakstam. Klipa radīšanas procesā ietekmējos no Antonīna Korbina fotogrāfijām un citiem spilgtiem septiņdesmito gadu fotogrāfiem. Video jūtamas dekadences ietekmes,” teic Ritvars.

Nupat "Dagamba" atgriezusies no koncertturnejas Igaunijā un jau gatavojas doties uz Hamburgu, kur priecēs klausītājus ar trim koncertiem ostu festivālā. Šajā maijā grupai paredzēta uzstāšanās arī Polijas festivālā “Probaltica”, kā arī vairākos koncertos Latvijā. Savukārt jūnijā "Dagamba" dosies mēnesi garā koncertturnejā Ķīnā.

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Slovāki met, Gudļevskis velk, bet Latvija iemet. Pēc divām trešdaļām - 1:0
Pievienot komentāru