Lietuvas garākā upe Nemuna pie Kauņas (ilustratīvs foto). (Foto: Shutterstock)

Traģiskas ziņas Kauņā no tilta nolēkušās studentes lietā: viņas ķermeni upe izskalojusi Krievijā

Pasaulē
8. maijā 05:17 2024. gada 8. maijā 05:17
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Lietuvā ar traģisku iznākumu noslēgušies 22 gadus vecās studentes meklējumi. Četrus mēnešus pēc pazušanas atklājies, ka viņas ķermeni Nemunas upe ir aizskalojusi līdz Krievijas teritorijai.

Kauņas rajona policijas komisariāta darbinieki saņēmuši informāciju, ka Krievijā, Kaļiņingradas apgabalā, atrasts jaunas sievietes līķis. Pēc provizoriskiem datiem, tā ir lietuviešu studente, kura pazudusi 12. janvārī Kauņā.

“Lai apstiprinātu līķa identitāti, tiek gaidītas papildu ekspertīzes,” atsaucoties uz Kauņas policijas vēstīto, raksta medijs Lrytas.lt. Jaunā sieviete, kura uz studijām Kauņā bija ieradusies no Klaipēdas, dzīvoja vienā no pilsētas kopmītnēm. Neilgi pirms traģēdijas viņa sociālajos tīklos bija publicējusi satraucošu ziņu par to, ka piedzīvo pazemošanu, kā vaininiekus nosaucot trīs puišus un vienu meiteni. “Es esmu uz Radzinauska (Lampēdžu) tilta. Es negribu dzīvot pasaulē, kurā uzvar pāridarītāji,” nakts melnumā, ap pulksten 4 no rīta, sociālajā tīklā “Facebook” rakstīja studente, minot sīkākas detaļas par iespējamo pāridarīšanu. Portāla Lrytas.lt veiktā publiski pieejamās informācijas pārbaude internetā atklāja, ka visi četri iespējamie vaininieki ir Kauņas augstskolu studenti.

Saskaņā ar prokurora Arūna Čepkauska teikto, šie studenti arī snieguši liecības pazudušās meitenes meklēšanas lietā. Saskaņā ar Lrytas.lt sniegto informāciju viņi noliedza, ka būtu pazemojuši jaunieti vai kā citādi pret viņu izturējušies nepiedienīgi. Jau uzreiz pēc pazušanas policisti pārmeklēja Nemunas upes krastus, kopmītnes, kurā dzīvoja meitene, apkārtni, tika izmantoti droni, iesaistījās policijas kinologi ar dienesta suņiem, kā arī tika pārskatīti videonovērošanas kameru ieraksti. Ugunsdzēsības dienesta ūdenslīdēji sākotnēji nevarēja veikt zemūdens meklēšanu, jo tobrīd, janvāra vidū, upē peldēja ledusgabali, un meklēšana apdraudētu viņus pašus, taču pēc kāda laika laikapstākļi ļāva to darīt, un meklēšana tika veikta Nemunas upē.

Portāls diena.lt ziņo, ka bojāgājušās meitenes māte pēc fotogrāfijām, kas iegūtas ar Interpola palīdzību no Krievijas, atpazina savu meitu un viņas mantas. Kā vēsta portāls, līķi Nemuna izskalojusi krastā Kaļiņingradas apgabalā, netālu no tur esošā robežpunkta. Jāatgādina, ka aiz Smalininkiem (Jurbarkas rajons) lielākā Lietuvas upe plūst gandrīz līdz pat Kuršu kāpām gar Lietuvas un Krievijas robežu. Par Krievijas robežsargu atradumu 13. aprīlī ziņoja vietējie plašsaziņas līdzekļi, aicinot atsaukties tos, kuri meklē līdzīga vecuma pazudušu jaunieti. Kāda sieviete Lietuvas policijai nosūtīja saiti uz šo rakstu. Lietuviešu likumsargi, ieraudzījuši rakstu, sazinājās ar Interpolu un lūdza palīdzību. Pagājušajā nedēļā, pateicoties Interpola iesaistei, Lietuvas likumsargiem no Krievijas tika atsūtītas mirušās jaunietes un viņas mantu fotogrāfijas, pēc kurām varēja arī identificēt meiteni. Lai gan māte pēc fotogrāfijām jau ir identificējusi savu mirušo meitu un viņas mantas, meklēšanas lieta tiks slēgta tikai tad, kad būs pieejami oficiālie ekspertu atzinumi. Prokurors Čepkausks portālam Lrytas.lt sacīja, ka viņš nevar prognozēt, cik ilgi vēl turpināsies šīs tiesu ekspertīzes un kad studentes mirstīgās atliekas no Krievijas nonāks pie viņas ģimenes Lietuvā.

Citi šobrīd lasa

"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 4
Mūziķis Ralfs Eilands noskaities uz Rīgas maratonu 3
Ukraina uzbrukusi Krievijas aviobāzei un naftas pārstrādes rūpnīcai
Pievienot komentāru