Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
6 komentāri
Sakārtot:
Aigars Rukmanis
11. martā 09:40
18 miljardi, ļoti astronomisks skaitlis! Veselam gadam, iedomājaties? Barbari šo summu tērē 3 nedēļās! Šobrīd! Mērogus saprotat? Ko dos tie graši veselam gadam, pie nosacījuma, ka vāciešiem no armija ir tikai uz papīra?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Artūrs Ozols
11. martā 12:53
Izlasījis apgalvojumu ,ka vāciešiem nekā nav , uzdevu šo jautājumu Google MI . Burtiski pirmais materiāls ko "izmeta" internets bija 51 lpp. garš teksts ar fotogrāfijām , kas vāciešiem IR. Vispirms aprīkojums ,apģērbs un ķiveres., tad nakts redzamības dažādu veidu individuālas brilles un iekārtas tehnikai ., mērķu atlases iekārtas, sarkanā punkta tēmekļi , lāzeru tēmekļi , pretdronu nakts ieroču iekārtas . ,seko nodaļa kājnieku ieroci,3.lpp ., pēdējie apraksti tur par snaiperu šautenēm dažādos variantos rokas granātmetēji un smagie ložmetēji un vieglie lielgabali kā "ieroču stacijas" kuras vada no attāluma ,kad uz ieroču sistēmām karavīru tuvumā nav prettanku raķetes uz pleca mērķiem 1200 m attālumā ,dažādu tipu mīnmetēji .Tad vecie un jaunie Leopard tanki . Seko helikopteru uzskaitījums kurus ražo kopā ar Franciju ,Spāniju ,Nīderlandi , lidmašīnas arī kopā ar citiem. Raķetes Taurus 2/3 ražo vācieši ,1/3 no sastāva zviedru Saab .Vesela lappuse ar inženiertehniskajām mašīnām , bruņotas glābšanas mašīnas pat uz Leopard bāzes , dažādas artilērijas sistēmas .SIPRI tabulā Vācija eksportē bruņojumu 4,2%apmerā no pasaules kopuma ,Rietumeiropa 16%.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Artūrs Ozols
11. martā 13:16
Atvēru Germany millitary budget un grafikā man rāda ...to 2023. - 56,02 miljardi $ ,1,34% no IKP !
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Artūrs Ozols
11. martā 13:33
Turpināju "rakņāties" avotos . DGAP tekstā teikts ,ka aizsardzības budžets 2024.gadam -51,8 miljardi eiro .speciālie fondi- 19,2 miljardi ,citi avoti- ap 7 miljardiem eiro . Kopā tas veidošot ap 85 miljardiem eiro . Plānotais pieaugums neesot pietiekams militāro spēju modernizēšanai un pārkārtošanai .
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Agris Mogers
11. martā 13:36
1. Jebkurā gadījumā mēs redzam rezultātu Ukrainā, ka rietumu "Šuperieroči" ir mīts un tie arī skaitliski katastrofāli trukst!!! 2. Militāra konflikta risināšanas virziens ir graujošs tieši rietumeiropai nevis austumiem! 3. Kopumā neizskatās, ka rietumi patiesībā ir ieinteresēti Ukrainas teritorijas atgūšanā, jo tas praktiski ir tuvu Utopijai!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Andris Rullis
11. martā 16:11
Katram bez šaubām ir savs viedoklis par notiekošo ,bet pulka sliktāk ir tad ja cilvēks kuru uzskata pa labu ekspertu politikas un tāpat ekonomikas jautājumos muld tādas aplamības,pareizāk melus ,kuri mums liek domāt pilnīgi greizi.Ne rietumu valstis ir tik trūcīgas ar bruņojumu ,ne arī viņas nedomā par savu drošību-vienkārši katra valsts balansē uz robežas ar iedomāto pretinieku it kā saskaitot kopā savu un sabiedroto bruņojumu-tam jau ir Eiropa un NATO,patlabam redzam ka Krievi lai kā mēs viņus neuzskatītu mežoņiem ,nabagaiem ,urlām vai kādiem citiem briesmoņiem , ir pilnīgi tādi paši cilvēki un ražo tik pat cik mēs-gan bruņojumu ,gan sadzīves vajadzībām ,viņu drēbes ,pārtika ,sadzīves un elektronikas preces varbūt nav vizuāli ietērptas smukos rietumu faņķikos bet tāpat ir salīdzinoši kvalitatīvas ,viņu pilsētas un apdzīvotas vietas ir pilnīgi nu tādas pašas kā pie mums (nu lielpilsētas pārspēj gan Latvijas ,gan citu Baltijas valstu pilsētas reizes simts),un tāpat kā mums ir Ilze ,ciems kur nekā nav -nu tādas ir arī tur.Bet vienu gan jāsaka -ieročus viņi ražo uz mūsu fona krietni vairāk un nemaz ne sliktākus -ko mēs redzam tagad-viņi neizglītoti mežoņi ,pastalās un ar koka vālēm ne tikai uzbrūk bet dara to veiksmīgi ,tikai tad kad sāc novērtēt pretinieku objektīvi vari sākt domāt pa uzvaru -līdz šim esam klausījuši muļķus un nelgas -kas ne pie kā laba nenoved.Esam pkāsuši miljarediem eiro ,krituši cilvēki tūkstošiem ,iznīcinātas pilsētas un zemes -un vienalga plātāmies un runājam klajus melus ,nesaprotot ka tas skādē pašiem.Loģiski ir saprast -ka ja būvē miljardiem vērtu dzelzceļa struktūru ,ceļ grandiozus namus un būvē lielāku lidostu -nu tad jau mēs negaidām pie sevis Putinu ar armiju kura visu postīs, vai nu muldam uz vella paraušanu -bizness.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi