pirmdiena, 29. aprīlis
5 komentāri
Sakārtot:
Aivija Skuja
2. februārī 14:47
Ja jau tas lielās skolas ieliek tos stipros pamatus, kādēļ tik daudz vidusskolēnu nespēj savākt tos 10%, lai nokārtotu eksāmenu?... Un kas tie vispār par procentiem? Vai tas nozīmē, ka skolēns ir apguvis 1/10 no tā, ko bija jāiemācās? Par kādām nākotnes izvēlēm tādā gadījumā vispār ir runa?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Raimonds Rudko
2. februārī 17:05
Šādi, gudri spriedelēt var tikai tie, kas dzimuši un uzauguši pilsētā... Fakts ir viens kā teica Oto fon Bismarks - ja gribat ietaupīt uz skolām, gatavojaties celt cietumus.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Benita Dimperāne
2. februārī 17:26
Cik šausmīgi, ka valsts jau tagad iekodē nolemtības programmu 20 gadiem - bērnu nebūs, skolas nevajag. Kad beidzot sāks kaut ko darīt, lai tie bērni būtu un skolas piepildītos? Vai valstij vajag skolniekus tikai galvaspilsētā? Pārējā LV teritorijā cilvēki nav vajadzīgi? Tur arī mākslīgais intelekts saimniekos?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Cits Viedoklis
2. februārī 20:15
Iepriekšējie komentētāji jau precīzi aprakstīja šīs LU pētnieces Daces Namsones spriedelējumu. Pati Namsone apgalvo, ka jāskatās skolēna interesēs, bet pati to neievēro. Vai tad skolēna interesēs ir braukt uz lielo skolu 30 - 50 km attālumā, agri celties, vēlu atgriezties mājās un kratīties pa briesmīgajiem lauku ceļiem? Vēl briesmīgāk skan, ka Namsone apgalvo, lai neņem vērā bērna vecāku intereses - ārprāts! Faktiski Namsone, tāpat kā izglītības ministre Čakša, slēpjoties zem saukļiem par izglītības kvalitāti, liek visiem pamest laukus un doties uz pilsētām, jo lauki ir pagātne un tie nav vajadzīgi. Kaut kā ne viena, ne otra nerunā par normālu lauku infrastruktūru uzlabošanu, lai cilvēki atgrieztos laukos un būtu ar mieru mērot lielākus attālumus pa normāliem ceļiem, lai nebūtu jābrauc ar zirgiem, bet varētu ātri pārvietoties ar mūsdienu auto. Šīm abām reformistēm ir pilnīgi uzspļaut uz Latvijas lauku nākotni, ja tajā nebūs skolēnu un darba cilvēku. Un kā jau teicu: "Nav lauku - nav Latvijas". Būdama veselības ministre, Čakša nolaida to uz kliņķi, tagad to grib izdarīt ar izglītību - visus sabāzt pilsētās!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Liene Kavecka
2. februārī 20:56
Kad tika likvidētas lauku vidusskolas, tika solīts, ka skolēnus bez maksas vedīs uz pilsētas skolām. Lika pagaidīt! Bērni ceļas nakts melnumā, ar parasto sabiedrisko autobusu par vecāku doto naudiņu brauc uz pilsētas skolu. Lai tiktu mājās, divi varianti - atprasīties ātrāk no pēdējām stundām vai gaidīt līdz vēlam vakaram nākamo autobusu. Bērni ir pārguruši, vecāki atsaka citas ģimenes vajadzības, lai samaksātu par bērna ceļu uz skolu. Un tagad tā braukās ne vien vidusskolēni, bet arī mazie bērni. Cik ilgi bērni un ģimenes to izturēs?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi