Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
7 komentāri
Sakārtot:
Cits Viedoklis
2023. gada 20. novembrī 12:41
Algas palielināšana problēmu neatrisinās. Ir jāpanāk, ka skolotāju budžeta vietās augstskolās mācās tikai tie studenti, kuri vēlās kļūt par skolotājiem. Nevis tie, kuri grib saņemt tikai augstskolas diplomu un aiziet strādāt citur - tikai ne skolā. Un panākt to var, uzliekot par pienākumu nākošajiem skolotājiem pēc studiju beigām nostrādāt skolā ne mazāk kā trīs gadus. Lai Latvijas Izglītības ministrija un deputāti parāda beidzot stipru mugurkaulu un beidz atrunāties ar kaut kādām Briseles norādēm, ka to nevar darīt, kas ir vispārēji pareizi, bet nevar attiecināt uz tādām profesijām, kā ārsti, skolotāji, policisti un robežsargi, kur valsts ieguldītā nodokļu maksātāju nauda ir obligāti jāatstrādā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Liene Kavecka
2023. gada 20. novembrī 12:50
Derētu atcerēties, ka skolā vairums ir ne vairs tik jauno pedagogu. Pedagogos, kas skolā strādā sen, krājas aizvainojums par to, ka piemaksas un cita vērība tiek pievērsta tikai jaunajiem kolēģiem. Arī pedagogi ar stāžu iet prom. Mazāk kā jaunie, jo grūtāk uzsākt dzīvi no jauna citā profesijā, bet iet. Dati par to, cik pedagogu plāno pamest profesiju, ir graujoši. Un tas tiešām vairs nav naudas jautājums, bet zemais profesijas prestižs, nemitīgās satura reformas bez mācību līdzekļu seguma un skolēnu/vecāku terors. Mēs esam izdeguši, tāpēc cieš arī mācību kvalitāte un mūsu veselība. Glābiet skolotājus!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Elzabete Krumina
2023. gada 20. novembrī 14:49
Normālu darba laiku! Nekādas neapmaksātas virsstundas - sapulces, sarunas, gatavošanās, ekskursijas u.t.t., par darbu brīvdienās vispār nerunājot! Nu nevar visu prasīto 40 stundās nedēļā izdarīt!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Cits Viedoklis
2023. gada 20. novembrī 16:35
Arita, parasti tie, kas nostrādā skolā vismaz trīs gadus, saprot, ka arī skolā var strādāt... Bet, lai to saprastu, ir jāiet uz skolu un jāstrādā, nevis pēc diploma saņemšanas jāiet skolai garām! Ne kur un ne par ko nav viegli strādāt - visur ir savi plusi un mīnusi. Galvenais, lai skolā nebūtu kā tagad, kad skolēnam tiesības ir vairāk kā skolai un skolotājam, kas rada skolēniem un viņu vecākiem visatļautību un necieņu pret skolu. Ir jābūt līdzsvaram!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Liene Kavecka
2023. gada 20. novembrī 17:28
Ja celtnieki būtu skolotāji, viņi papildus darba laikam strādātu vēl dažas stundas dienā un nedēļas nogales bez pusdienas pārtraukuma, lai izpildītu plānu. Un ķieģeļus un urbjus viņi nestu uz darbu no mājām, jo darba devējs tos vienkārši nedotu. Celtnieki pacietīgi veidotu darba plānus par pareizu ķieģeļu novietošanu un atskaites par rezultātiem. Tam visam pa vidu ar saprotošu smaidu labotu visu, ko garāmgājēji speciāli izpostītu. Un nekurnot uzklausītu visus, kuri viņus lamātu par to, ka teātris neizskatās pēc Sagrada Familia vai vismaz Rundāles pils.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Yoshka Japoshka
2023. gada 20. novembrī 19:33
Jāsabalansē. Alga un slodze. Skolotajs nevar 2 slodzes stradāt, viņš izdeg un cieš kvalitāte. Jabūt sakarigai samaksai par 1 slodzi, lai skolotaji stradatu TIKAI 1 slodzi.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Liene Kavecka
2023. gada 20. novembrī 22:16
Yoshka Japoshka, skolotāji nedrīkst strādāt vairāk kā vienu slodzi. Ideālā variantā tās ir 26 mācību stundas nedēļā un 14 stundas pārējiem darbiem. Problēma ir tā, ka 14 stundās visus pārējos pienākumus nav iespējams paveikt. Tas ir tā, it kā tiem celtniekiem darba laikā ieskaitītu tikai ķieģeļu likšanu, bet visi pārējie darbi - ķieģeļu savākšana no cepļa un piegāde, javas jaukšana, nešana, darba vietas sagatavošana un novākšana utt. darba laikā neskaitītos, būtu jādara papildus. Tāpēc skolotāji izdeg. Normatīvi ir par lielu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi