Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
3 komentāri
Sakārtot:
Jānis Zilvers
2023. gada 27. oktobrī 12:57
FM kārtējo reizi savos atzinumos pieļauj būtiskas kļūdas - pirmkārt jau PVN samaksā ne jau ražotājs, bet gan gala patērētājs un 16% vairāk maksās mūsu iedzīvotāji, procentuāli vairāk no saviem maciņiem tērēs tieši mazturīgais slānis. Samazinātais PVN ir tiešs atbalsts patērētājam. Importētāji jebkurā gadījumā PVN pieskaita savai produkta gala cenai un tāpat necietīs - atkal zaudēs pircējs. Par algām - augļu un dārzeņu nozarē lielāko daļu izmaksu sastāda darbaspēks, Ābeļdārzā 55% no izmaksām - LLKC dati. Pie tam visvairāk nepieciešams tieši mazkvalificētais darbaspēks - ražas novākšana, retināšana, vainagu veidošana, produkcijas šķirošana un fasēšana. Tādēļ to ir nekompetenti salīdzināt ar graudkopību, kurā vairs pat nav traktoristi, bet praktiski tie inženieri, kuri attiecīgi algās saņem krietni vairāk nekā darbinieki dārzos. Par ražošanas apjoma samazināšanos, pirms 2017.gada oficiālajā statistikā parādijās liels daudzums sulas, jeb pārstrādes ābolu, kuri tika ievākti vecajos kolhozu dārzos. Šiem dārziem izzūdot samazinās arī liels šo ābolu apjoms.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Uldis Mellenbergs
2023. gada 27. oktobrī 13:05
īss rezumējums: tauta maksā vairāk un tiek vēl atbalstīts no nodokļiem kurus atkal maksā tauta. bet tā kā tie ir pa maz, tad nodokļi atkal tiek celti. rezultātā ir liels defekts, kuru nav vērts labot. un par ietaupīto naudu izmaksā prēmijas, šai gadījumā FM. Kurš būs ieguvējs? neviens, vieni pirks lētos poļu, otri ar visu atbalstu savu dārgo(atbalsts diemžēl kā vienmēr ir tikai uz papīra) preci sapūdēs. nu tas ir tikai mans skatījums.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jānis Felsbergs
2023. gada 27. oktobrī 17:10
To ka FM jau desmit gadus stāsta, ka samazinātais PVN pārtikai vairos tikai bagāto cilvēku maciņus, bet trūcīgiem vajagot palīdzēt citā veidā, mēs pensionāri dzirdam ik reiz, kad par to spriež Saeima. FM joprojām nav cilvēka, kas saprastu, kā šo jautājumu risina normālā Eiropas valstī- tas ir progresīvais nodoklis - un bagātie kompensē budžetam ieņēmumus par samazināto PVN. Latvijā FM var tikai stāstīt, ka jāmeklē cits ceļš, kā palīdzēt mazāk nodrošinātiem iegādāties normālu pārtiku, bet desmit gadu laikā nav dzirdēts neviens reāls priekšlikums. Kāpēc? Tāpēc, ka visus šos desmit gadus FM vada Vienotības ministri, kam rūp tikai bagāto cilvēku labklājība, kā piemēram šobrīd kredītņēmēji.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi