Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
5 komentāri
Sakārtot:
Edvarda Šmite
2022. gada 21. oktobrī 17:55
Obligāts pienākums - tātad cilvēka pienākums pret savu valsti un tautu. Protests pret to varētu nozīmēt, ka cilvēkam nav iebildumu pret to, ka valstij ir pienākumi pret viņu, bet savus pienākumus viņš vēlas ierobežot vai vispār no tiem atteikties? Divkosīgi. Un lai nu cik esam moderni 21. gadsimtā, grūti iedomāties, ka kāda valsts būtu gatava uzņemties pienakumus pret tādiem pilsoņiem, kuriem pret valsti nekāda pienākuma nav. Vai varbūt neesmu tādu brīnumu pamanījusi?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Violeta Siringa
2022. gada 21. oktobrī 18:53
Tipiski Latvijai - ja ir jādiskreditē ideja, tiek meklēta saistība ar kremļa interesēm. Tā iniciatīva mana balss, kas tikko divi nedēļu laikā savāca vajadzīgos parajatus arī ir tikai saujiņa kremlinu? Aizsardzības ministrijas mājaslapā vismaz agrāk bija publicētas gadu gadiem veiktas aptaujas, kas parāda, ka obligātajam dienestam ir zems atbalsts, īpaši jauniešu vidū uz ko tas attiektos. Tas, ka notiek karš varbūt daļai sabiedrības liek sakost zobus un pieciest, bet reāli jau nekas nav mainījies - tie cilvēki, kas skaļi atbalstīja turpina to darīt, pārējie vai nu priecājas, ka tas uz viņiem neatiecas vai cer, ka tieši viņi būs tie uz ko attieksies alternatīvie dienesta varianti.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Violeta Siringa
2022. gada 21. oktobrī 21:59
Vai mizogīnija, antisemītisms un eidžisms argumentu padara spēcīgāku, Andri? Militāri apmācītu pilsoņu armija tiešām ir drošības garants. Es esmu tikai par to, lai mums būtu tāda, nevis nemotivēti jaunieši, kurus kara gadījumā papildinātu nejēgas, kas sen neatceras, ko dienestā darījuši, kamēr visi, kas varētu aizlaistos, paši saprotot, ka neko nejēdz un mirt negrib. Mūsu valstij pat nav tik lieli cilvēkresursi, lai lielgabalgaļas taktika strādātu. Tā ir vienkārši acu aizmālēšana sabiedrībai, kas ir satraukusies par karu, nevis risinājums reāla kara gadījumam. Lai uzvarētu reālā karā kā redzams Ukrainā ir nepieciešama tehnika, kuru izmanto labi apmācīti profesionāļu, kuru piesaistei savukārt ir jānodrošina laba alga un citi bonusi, cilvēku masa, kam maksās kompensāciju zem minimālās algas neko nelīdzēs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Trakas Lietas🇱🇻🇺🇦🇪🇺🇺🇳
2022. gada 21. oktobrī 22:09
Latvijā obligāts militārais dienests nepastāv vien 17 gads. A tagad vis tais tā scēn itkā nekad viš nebūt bijs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Zigmārs Stendze
2022. gada 22. oktobrī 19:25
Viņi jau var atteikties no Latvijas pilsonības un pieņemt krievu? Tad Latvijas armija dienēt nebūs jāiet. Nesaprotu kur problēma? 🤡😄
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi