Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
3 komentāri
Sakārtot:
Laika Gars
2022. gada 1. augustā 10:00
Ideoloģiskais konstrukts "naida noziegums" nav juridisks termins. Nav krimināllikumā nekā tāda. Tas ir jauno marksistu atjaunināts koncepts no vecā "tautas ienaidnieka" koncepta. Marksisti tie ir ļaudis, kuri redz pasauli vienkāršotās kategorijās, proti, visa cilvēces vēsture ir apspiesto cīņa pret apspiedējiem, kur apspiedējs ir mainīgs lielums atkarībā no konkrētās konjunktūras. Agrāk apspiedējs un ļaunuma sakne bija tā dēvētā kapitālistu šķira, bet apspiestie - strādnieku šķira. Modernajā interpretācijā apspiestie ir sievietes un visa veida tā dēvētās minoritātes, bet apspiedējs baltais heteroseksuālais vīrietis. Marksismā naidam ir īpaša vieta. Tas izmanto naida jēdzienu, lai pievērstu savai ticībai un apkarotu politiskos pretiniekus. Proti, nepiekrišana ir naids. Spilgti tas izpaužas LGBT tematiskajās diskusijās un citur. Sākotnēji "naida noziegums" kā "tautas ienaidnieka" koncepts tika izmantots pret visiem, kas nepiekrīt LGBT. Pašlaik tas ir ieguvis plašāku izmantojumu arī citās sfērās. Domājams, ar laiku mēs nonāksim pie plašākām represijām. Marksisma ideoloģija principā to paredz un nekādi citādi beigties nevar.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Laika Gars
2022. gada 1. augustā 11:39
Bīstamība ar ideoloģisku konstruktu iepīšanu tiesu praksē ir tā, ka sāk izzust tādas lietas, kā soda samērīgums. Tas ir, kad advokāts Rusanovs tiesai lūdz nelikt cietumā laupītājus, slepkavas un izvarotājus, bet pieprasa likt cietumā uz ilgiem gadiem par viegliem miesas bojājumiem, pat neskatoties uz cietušajam samaksāto kompensāciju 6000 eur. Rusanovu par neadekvātumu nevar vainot. Normālam advokātam nav sirdapziņas, taisnīguma izpratnes un visa pārējā. Viņš ir naudas pelnītājs. Bet bīstamība sabiedrībai ir tā, ka izzūdot soda samērīgumam, izzūd arī taisnīgums par kuru it kā cīnās jaunie marksisti un finālā mēs nonākam turpat, no kurienes mēs bēgām - aptuveni padumjās savienības represīvajā sistēmā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Mia Kio
2022. gada 1. augustā 14:07
Šie gadījumi un interesantā policijas attieksme tikai parāda, ka Latvijā jau ir sākušies procesi, kas notika Ukrainā 10 gadus atpakļ. Karš Ukrainā sākās dēl Krieviem, kas Luhanskā un Doņetskā dziedāja kara dziesmas un ņaudēja Krievijas televīzijai un korumpētām amatpersonām, kas saņēma kukuļus no Krievijas.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi