Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
3 komentāri
Sakārtot:
Jānis Langušs
2022. gada 5. aprīlī 07:38
Zane Boriseviča,kāds sakars Bitānam ar politiku. Reliģijas kanono pēc noklusējuma paredz laulības tikai starp vīrieti un sievieti. Ja kāds iedomājas,ka mācītājam jaatkāpjas no šiem kanoniem,tad rodas ļoti būtiski jautājumi-cik tālu,kāpēc un galu galā ko darīt ar Svētajiem Rakstiem? Kā var vienos svaros svērt siltu ar mīkstu?Ja reiz psihiskas novirzes savas masveidības dēļ kļuvušas par normu sabiedrībā,tad sabiedrība lai dzīvo kā uzskata par pareizu,tikai rīkojot vētru baznīcas lietās,rezultāts būs pretējs-absolūti noliedzošs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Janīna Klindžāne
2022. gada 5. aprīlī 12:53
Pirmkārt - izteikt šādas prasības cilvēkiem, kuri dodas likumīgā laulībā kā kristieši ir galīgi neētiski. Viņi jau parakstās par vīrieša un sievietes savienību. Pazemojoši prasīt no jaunā pāra vēl kādus apliecinājumus. Otrkārt - manā skatījumā neētiski priesterim iejaukties laicīgās valsts lietās. Jā - es neatbalstu tagadējās likumdošanas tendences šajā jautājumā. Bet baznīckungu iejaukšanos arī neatbalstu. Viņi varētu skaidrot savās draudzēs , dievkalpojumos šīs nostādnes.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Edgars Kuks
2022. gada 5. aprīlī 14:08
Autoram manāms aizvainojums pret Dievu, raksts maksimāli pievilkts aiz ausīm, lai atbilstu kādam scenārijam. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc gan mācītājs nevarētu uzstādīt kādas vien prasības vēlas, ja pāris grib, lai konkrēti viņš tos laulā. Ir simtiem citu mācītāju un baznīcu, kur laulāties, ja kaut kas nepatīk! Tāpat ir darba devēji, kas pieprasa saviem darbiniekiem ''iekļaujošu'' attieksmi. Par to arī būs raksts? Janīn - priesteris arī ir pilsonis un pilntiesīgs iejaukties valsts lietās, pat pienākums to darīt. Un jums neizlemt, ar kādām metodēm un vietā vai nevietā to darīt, tāpat kā viņam nelempt par jūsu dzīvi. Neesmu šim mācītājam tuvumā bijis, bet ļoti atbalstu šādu nostāju, jo, diemžēl, esam iekuģujuši šādos absurdos laikos, kad pastāvēt var tikai ar ļoti konkrētu un kategorisku nostāju. Remdenie tiks izspļauti. Autoram, kā ateistam vai atkritušajam, ieteiktu vispār atturēties no uzbrukumiem draudzei, jo svētību tā sev nesakrāt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi