Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
11 komentāri
Sakārtot:
Svētais Naivums
2020. gada 5. novembrī 09:21
Nedomāju, ka audinātāju skaita, algu palielināšana ko mainīs. Pirmajā gadījumā tas tikai palielinās troksni grupiņā, jo bļaus visas uz visiem un vēl arī audzinātājas savā starpā, tā kā bardaks būs ievērojami lielāks. Palielinot algas mainīsies tikai teiciens:"Jūs gribiet, lai es par minimālo te strādāju?" vietā būs "Jūs gribiet, lai es te par vidējo algu arī strādāju?" Tās kuras ir bļāvējas/ raustītājas turpinās tādā pašā garā, jo tas ir kā dzīves veids, viņas nemaz savādāk nemāk un varbūt pašas ir tieši tā audzinātas.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kristine Lilava
2020. gada 5. novembrī 09:25
Tas, kas ir novērots, ka, ja vērsies pie bērnudārza vadītājas ar kādu pretenziju, viņa būs audzinātājas pusē.. Jo nav jau kas strādā... Ar savu bērnu runājām mājās, kā gāja, ko darijāt. Un tad arī uzzini, kaaizvietojošā audzinātāja kniebusi meitai (3.gadi),par ko liecināja pleķis uz rokas.... Kaut pašai tāda paša vecuma dēls un gados jaunā, tātad vēl nevajadzētu būt izdegušai...
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kristine Lilava
2020. gada 5. novembrī 09:34
Gāju pie vadītājas, ar jautājumu, kāpēc visam dārziņam, visām ārdurvīm viens kods, daudzus gadus, jo zin taču visi? Gan bijušie absolventi, vecāki! Uz ko man atbildēja, nu un? Tagad arī zin brāļi, māsas! Tā varot būt. Tad, kur te bērnu drošība? Pat neaizdomājas, kam tad domāti tie kodi?!.....
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Iveta Ozola
2020. gada 5. novembrī 10:36
Bērns nav vainīgs, ka tantes saņem 500 eur mēnesī. Nez kāpēc ir dažādas audzinātājas - arī, kas prot ar bērniem apieties.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2020. gada 5. novembrī 11:14
>Jurnieks Šodien 10:26 Jurbraucēj, tava nespēja izprast lietu sakarību nenozīmē, ka citi komentāri ir stulbi. Arī mana mamma ir bijusi audzinātāja un grupiņā bija pat 26 - 28 bērnu, taču nekad audzinātājas neatļāvās tādas vaļības kā redzems video. Jurniek, nevajag jaukt prioritātes, bērnam ir jāmācās no audzinātājas, nevis audzinātājai jāuzvedās kā neaudzinātam bērnelim, bļaujot uz visiem bez domāšanas, viņas nešķiroja "labajos" vai "slkiktajos"", bet bļāva un purināja visus pēc kārtas. Vispirms Jurbraucēj iemācies garumzīmes drukāt un tad citus par stulbiem dēvē.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Toto Li
2020. gada 5. novembrī 13:44
Moš nemaksāt vispār algu audzinātājām, ja jau sirds darbs?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kristine Lilava
2020. gada 5. novembrī 14:50
Es patiesi apbrīnoju tos, kas vēl aizstāv vardarbību-emocionālu vai fizisku.... Un atrod attaisnojumu vēl tam. Bravo! Psihiski nestabili, gan vieni, gan otri.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2020. gada 5. novembrī 16:22
>Jurnieks Šodien 15:19 Jurbraukātāj, manuprāt ar šo teikumu pilnībā pietiek,"Es video neskatījos, es neesmu redzējis to, zinu tikai tik daudz, cik tekstā rakstīts", lai tavējo pasūtītu uz poda un nekādus vienpusējus vervēlējumus vairāk neklausītos. Nē, protestētāji nav viss turīgākie, bet gan domātspējīgākie. Laiki jau varbūt mainās, tikai cilvēkam ir jāprot palikt par cilvēku, jebkuros laikos, nevainojot bērnus, bet gan pieaugušos. Nevienam nav jācieš no savu darbu darīt nespējīgām un neprofesionālām audzinātājām( par skolotājām, tādas vispār kauns dēvēt). Par garumzīmēm "Jurniek", ko nesaprati? Latviešu valodā ir vārds "jūrnieks", nevis "jurnieks" un jebkurš soc. tīkls "pieļauj" garumzīmes, vajag tikai gribēt tās lietot. Varam redzēt, ka drukāt it kā proti, tikai zināšanas nespēj praksē pielietot un arī analizēšanas spējas tavējam ir visnotaļ vājas.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2020. gada 5. novembrī 16:59
> Jurnieks Šodien 16:41Jurbraucēj, joprojām pilnīgi vienpusējs un tātad neobjektīvs skaidrojums. Tava sieva tavējam var būt īsts zelta gabaliņš, bet sabiedrība kopumā šādu zeltagabaliņu nepazīst, atšķirībā no video redzētā. Varbūt viņējā ir viena no nofilmētajām? Bērns protams var otru par bomzi nosaukt un pat auklīti par idioti, tikai audzinātājai ir jābūt tai kura paskaidro bērnam kamdēļ tā nedrīkst darīt, nevis mājās vīram sūdzās. Kur ir filmēts materiāls ar tevis minētiem faktiem, notikumiem? Es netēloju pārgudro, bet esmu par normālu un cilvēcisku attieksmi vienam pret otru, neatkarīgi vai tas ir bērns vai pieaugušais. Varbūt tomēr noskaties video un tad izsaki gudrajās domas. Savu dzīves kuģi vari droši vadīt pats neviens tavējam netraucēs, gan jau kāds sēklis arī tavējam gadīsies, izsakot tādus viedokļus.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Inga Černika-Zariņa
2020. gada 5. novembrī 18:13
Visiem gudrajiem spriedeletajiem gribas ieteikt--pirms te tēlojiet bērnu audzināšanas ekspertus, ejiet un kaut nedēļu pastrādājiet bērnu dārzā, tad redzēsiet, kā jums izdosies disciplinēt satrakojusos mazos dauzonus bez balss pacelšanas un reizēm arī fiziskas saturēšanas aiz rokas. Ja viens vai vairāki bērni ar savu uzvedību traucē visas grupas darbu vai pat apdraud pārējos bērnus, kaujas, kož, spļauj, ko tad darīt audzinātājām, mierīgi noskatīties vai pakratīt ar pirkstu? Un kurš atbildēs tad, ja viens bērns būs tīšām savainojis kādu citu bērnu? Var jau teoretizet, cik tālu drīkst iet bērnu disciplinēsanā, es arī esmu pret klaju necieņu un vardarbīgu izturēšanos pret bērniem, taču bērni arī bieži vien ir tālu no adekvātas uzvedības izpausmēm. Tā, ka visiem gudrmuldetajiem iesaku pašiem izmēģināt uz savas ādas, kā tas ir tikt galā ar 20 pilnīgi dažādas uzvedības un audzināšanas ģimenē produktiem, turklāt, ne tikai pieskatīt, lai viens otram neizsit aci, bet arī iemācīt to, kas ģimenē nav izdarīts.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Fanko Cohones
2020. gada 9. novembrī 19:55
Ar vardarbīgiem un speciāli problēmas radošiem bērniem nav ko auklēties. Uzskatu, ka tādu jāmet ārā no grupas un publiski vēl pie tam, lai citas māmiņas zin ka savu bērnu pie tādiem laist nevajag. Kā jau iepriekš teikts komentāros - lai dzīvo un dara pats kā grib, kaut vai nemācās un nestrādā, un nodzeras līdz nāvei nākotnē. Kanādas privātajā bērnudārzā radu bērns tika vispirms novērtēts vai tas vispār ir spējīgs un gatavs tikt audzināts tur, kodēji, sitēji, planšetu bakstītāji netiek ņemti. Tiek audzināti bērni, kas spēs nākotnē kļūt par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, līdz brīdim kad šo audzināšanu uzņemas bērnudārzs, tā jāveic vecākiem - ja tie savu atvasi ir izlaiduši, nevērīgi audzinājuši, ignorējuši problēmas - tad tālāk atbildību nes paši, un var audzināt kā vēlas, tikai ne kopā ar bērniem, kam ir potenciāls un vēlme apgūt jaunas lietas.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi