Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
3 komentāri
Sakārtot:
Inese Čipāne ( Lubgāne )
2020. gada 4. februārī 13:05
Tu īsti nesaproti sistēmu. Pēc miesas bojājumu saņemšanas bērns tika aizvests pie ārsta, kurš veica miesas bojājumu apsekošanu un ārstēšanu. Māte griezās policijā ar iesniegumu, bet policija nozīmēja miesas bojājumu ekspertīzi. Šo ekspertīzi veic no pirmatnējiem medicīniskajiem dokumentiem, kā arī, ja, piemēram, degunam netika veikts rentgena uzņēmums, tad droši vien tas bija jāveic. Rindas uz eksperīzēm ir lielas, tāpēc tas, ka ekspertīzes slēdziens gatavs pēc 2 mēnešiem ir absolūti adekvāti. Lūzumus, tai skaitā deguna, var rentgenā konstatēt kaut pēc 5 gadiem. Iespējams, ka pirmatnēji ārstējošais ārsts deguna lūzumu noteica vizuāli, kas rentgenā neapstiprinājās. Bet par pašu notikumu. Nesaprotu, kāpēc nav iespējams uzzināt notikušo un vainīgā personību, aptaujājot cietušo puisēnu? Lai arī pirmajā klasē, taču gan jau, ka vizuāli pāridarītāju atceras. Skola grib, protams, notikušo padarīt par nebijušu. Kur tad tas mazais varēja dabūt traumas? Un, ja ārpus skolas, tad neredzu jēgu, lai puika melotu - skolā, ne skolā, bet kāds taču viņu ir iekaustījis. Jānoskaidro, un jāpieņem attiecīgi mēri.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ginta Ehrenberger
2020. gada 4. februārī 14:18
Luuzuma esamiiba vai neesamiiba tacu nav kriteerijs ,vai vardarbiiba notika. Puika dabuuja pa degunu, nö kaa,kaados apstaaklos ...tam nepieciesami meenesi ,lai noskaidrotu?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Inese Čipāne ( Lubgāne )
2020. gada 4. februārī 15:09
Ekspertīze nenotiek 5 minūtēs. Lai notiktu tiesu medicīniskā ekspertīze, mammas iesniegumam bija jaiziet policijas kanceleju, jābūt nozīmētam konkrētam izziņas izdartajam, bija japaņem paskaidrojumi no iesniedzējiem, japieprasa medicīnas dokumenti, un tad izziņas veicējs pieņem lēmumu par ekspertīzes nozīmēšanu, kurā apraksta lietas būtību un uzdot ekspertam konkrētus jautājumus. TME nevar ieiet cilvēks no ielas, patikt, ka viņam kads uzbrucis, un lūgt veikt ekspertīzi. Tā tas nenotiek. Neviens bez tiesībsargajošo iestāžu lēmuma ekspertīzi neveiks. Kas attiecas uz deguna lūzumu. Miesas bojājumi mēdz būt viegli, vidēji un smagi. Viss atkarīgs no traumām, respektīvi, to rēķina, cik ilgi persona bijusi darbanespējīga. Iespējams, ka lauzts deguns varētu būt vidēji miesas bojājumi. Ir jau arī jāsaprot, ka vainīgais tāpat nav subjekts krimināltiesību aspektā. Tāds pats sīks knariņš vēl ir. Nepatikšanas var būt vecakiem (administratīvais sods) un var bērns tikts uzlikts policijas kontrolē, kas arī mūsdienās ne vienmēr notiek. Un, kas attiecas uz miesas bojājumiem, tad (ar retiem izņēmumiem) eksperts var ļoti konkrēti pateikt, vai traumas radušās sitienu rezultātā, vai krītot no sava auguma augstuma (ja pareizi atceros šo frāzi, jo nu jau sen nav bijusi saskarsme darba lietās ar tamlīdzīgiem vārdu savirknējumiem). Tā kā apšmaukt ekspertu ir grūti. Eksperts pat var noteikt, vai traumas radušās no sitieniem ar rokām, truliem priekšmetiem, vai upuris sitienu laikā stāvēja vai bija guļus. Tāpēc jau šie speciālisti mācās, lai varētu atsist apetīti kādam sameloties.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi