Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
5 komentāri
Sakārtot:
Salvis Dišlers
2019. gada 1. novembrī 02:02
Mīlu indiešus, vajag aicināt aizvien vairak un vairak indiešu katru gadu! Vajag atvērt jaunas skolas tikai indiešu uzņemšanai!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
MikeKoglin
2019. gada 1. novembrī 06:57
Salvi..tev ir konflikts ar smadzenēm,āpsi
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2019. gada 1. novembrī 07:51
> MikeKoglin Šodien 06:57 Viņam tādu nav, bet tas mazumiņš, kas ir, domā tikai brīžiem, ļoti īsiem brīžiem.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Cilvēks ar suni
2019. gada 1. novembrī 21:33
Forši, izskatās pēc labi apmaksāta atpūtas braucieniem. Un kāpēc nevar šos uzņemšanas eksāmenus veikt attālināti no vēstniecības telpām. Divi cilvēki vēstniecības telpās pieņem un pārbauda dokumentus, tad pretendentus sasēdina pie datoriem, no Rīgas "on line" režīmā" elektroniski tiek atsūtīti iestājeksāmenu uzdevumi un tie "on line" režīmā" uz grafiskām planšetēm tiek arī risināti. Eksāmenu gaita tiek fiksēta ar videonovērošanas kamerām un arī translēta uz RTU. Šo RTU centru izveide un uzturēšana Āzijā gada laikā izmaksājot vairākus desmitus tūkstošus eiro, taču universitāte atteicās LNT Ziņām atklāt precīzu summu. Kā iemesls minēts – “šim mērķim līdzekļi neesot valsts piešķirtās dotācijas, bet gan ieņēmumi no ārvalstu studentu studiju maksām”. Tātad, tagad valsts augstskolu var izmantot "privātam" biznesam un nopelnīto naudu nevis ieskaitīt IzM budžeta kopējā katlā vietējo studentu stipendijām, vai arī lai vieglāk klātos tālo Latgales skolu skolotājiem un skolnieciņiem, bet, neatskaitīties, tērēt pēc saviem ieskatiem patīkamiem un labi apmaksātiem aizjūras valstu apmeklējumiem komandējuma aizsegā. Kāda ir Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Dānijas un citu Ziemeļvalstu prakse darbam ar Indijas, Uzbekijas un Šrilankas studentiem? Vai šo valstu mācību iestādes arī rīko iestājeksāmenu izbraukuma sesijas pie tālo eksotisko valstu studētgribētājiem. Ja ir tāda vēlme darboties, nopērciet sev lielu ēku un izveidojiet privāto Rīgas Indijas okeāna sadraudzības valstu universitāti ar savām mācību programmām, mācību plānu un IES sertifikāciju. Sertifikācijas rezultātā tiks noteikts reitings, kas skaidri deklarēs iestādes kvalitātes līmeni un no studētgribētājiem nevarēs atkauties. Iespējams, ka tagad bez maksas privātām vajadzībām tiek izmantots mūsu augstāko mācību iestāžu nosaukumi un slava.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
IgorsTipans
2019. gada 4. novembrī 07:20
Cilvēkam ar suni - šie nav atpūtas braucieni, centru atklājot RTU delegācija Šrilankā uzturējās vienu dienu. Tas notika pēc 17 stundu lidojuma.... Centri ir vajazīgi, lai salāgotu atšķirīgās izglītības sistēmas - piemēram, šrilankiešiem parasti nav problēmu ar angļu valodu, bet gadās problēmas ar matemātiku un fiziku. Šajos un citos priekšmetos viņus konsultē vietējie pasniedzēji. Tas nenotiek pļaviņā pie okeāna, bet centra telpās - vienkāršās, bet eiropeiskās, lai RTU nezudētu savu prestižu šajā valstī. Mērķis ir tikai viens - iegūt labus studentus. Par "Latgales skolnieciņiem "- naivi, jo RTU pat valsts apmaksātās budžeta vietas, īpaši dažās magistru programmās ir problemātiski aizpildīt. daudziem latviešiem negribas mācītīes inženierzinātnes. Kad RTU būs vairāk naudas, varēsim domāt par filiālēm (te gan Jums piekrītu) - tā, kā to dara Vācija, Singapūra un citas, par Latviju daudz bagatākas valstis. Par ārvalstu studentu skaitu Vacijā, Francijā, Niderlandē u.c. - palasiet un sapratīsiet, ka Latvija ir vēl ļoti tālu no tām.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi