Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
10 komentāri
Sakārtot:
Svētais Naivums
2019. gada 17. oktobrī 07:31
MikeKoglin Šodien 07:17 Ar bardaku šiet nav pilnīgi nekāda sakara, ar cilvēku bezatbildību un vienaldzību gan. Visi vadās pēc principa dod, dod, man dod, bet par to, ka vārūt vēl kāds rindā gaida ir pilnīgs pļurkt. Gaida rindā un vaino gan ārstus gan sistēmu, tikai ne vienaldzīgos līdzpilsoņus.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2019. gada 17. oktobrī 07:37
> Tviter Šmiter Šodien 07:30 Nekādā Edinburgā neiet, bet iet tepat Latvijā vai arī neiet vispār.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2019. gada 17. oktobrī 08:08
Tviter Šmiter Šodien 08:02 Vai tikai nav tā, ka apziņošanu par veselības stāvokli uz vizītēm pacientam ir jāveic pašam? Šaja gadījumā vecākiem, nevis ārstam, kuram jau tāpat ir ar ko nodarboties.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Cilvēks ar suni
2019. gada 17. oktobrī 09:04
Pirmkārt, nav nekā vienkāršāka kā pateikt – Paši vainīgi. Otrkārt, vakar satiku bijušo darba biedru, aprunājamies par dzīvi, par veselību, šis nākot no Veselības centra, pierakstījies rindā pie endokrinologa 2020. gada marta vidū. Vaicājis vai nevar ātrāk, jo tagad esot oktobra vidus un rindā jāgaida 5 mēneši, varbūt kāds atsaka. Nē, nevarēšot, neviens neatsakās. Savādi ka nevar, izskatās ka rindas radītas mākslīgi, lai maksā! Nav arī iespēja neko ne redzēt, ne pārliecināties vai tas atbilst patiesībai. Izeja būtu pie "speciālista" durvīm pielikt izprintētu lapu ar pacienta uzvārdu un vizītes laiku, tad pacients varētu pārliecināties ka tā rinda tiešām ir un ārsts, ja pacients Ivanovs vienkārši nav ieradies 9.30, bet Petrovs, kuram vizīte nozīmēta 10.10, pa to gaidīšanas laiku vienkārši ir nomiris, varētu pieņemt Sidorovu un viņam nebūtu jāgaida 5 mēneši rindā. Varbūt kāds zin, jeb pats ir saņēmis zvanu no reģistratūras ar jautājumu - Ozoliņa kungs, te no reģistratūras zvana. Jūs esat pierakstījies pie speciālista Bargā marta mēnesī, bet mums rīt 10.10 Bargam ir brīvs "lodziņš" un viņš jūs varētu pieņemt. Neesmu dzirdējis par tādu veiksmi. Ja ir problēma, tad jāmeklē tās risinājums, nevis jāpielieto jaunu naudas iekasēšanas veidu - sodu par neierašanos pie ārsta. Ir simtiem tūkstošu slimu cilvēku, kuri ar prieku un pateicību sagaidītu šādu uzaicinājumu ātrāk ierasties pie speciālista, nevis gaidīt 5 mēnešus rindā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Emia Lea
2019. gada 17. oktobrī 11:26
Tad šādos gadījumos jāievieš samaksa par nenotikušu vizīti. Būs mazāk tādu pacientu, kas, vismaz 24 stundas iepriekš nepaziņojot, būs spiestu maksāt rēķinu savas neatbildības dēļ. Un ne jau kaut kādus 5 eiro, bet vismaz 40 eiro- kā tas ir Zviedrijā vai Norvēģijā. Tur pacienti pret šo visu attiecas ar atbildības sajūtu, jo citādi poliklīnika vai slimnīca piestāda rēķinu par nenotikušu vizīti pie speciālista. Kāpec it tik grūti sakārtot veselības aprūpes jomu? Būtu deputāti, kas Saeimas zālē saldi snauž, mazliet gudrāki un liktu lietā savu ieguldījumu, ņemtu piemēru no citām Eiropas attīstītajām valstīm, izvairītos no " robiem" budžetā uz lietderīgi sadalītu finansējumu visām nozarēm. Nemāk mūsējie saimniekot. Tā vien kiekas, ka padomija ir atstājusi savus pēctečus, kas joprojām nevar "iziet" no šī apburtā loka- zagšanas un belietderīgas naudas izšķērdēšanas! Mēs maksājam savus nodokļus, lai viņiem būtu ko zagt... Vai tiešām mūsu valstī nekas nemainīsies? Būsim neattīstīti zagļi? Tā jau pietiek ar to, ka e- veselību joprojām nevar sakārtot, kamēr citās valstīs veselības aprūpes sistēma darbojas tikai caur e- veselības sistēmu. Nu, padomājiet, mūsu ministri, deputāti, vai tiešām tik grūti ieviest kādus uzlabojumus, jauninājumus, lai visiem būtu atbildība un pacienti un veselības aprūpes jomas speciālisti būtu apmierināti, ne tikai Jūs!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Melānija
2019. gada 17. oktobrī 11:41
Jā,ir jau gadījumi,kad pacients vai nu aizmirst,vai sajauc datumus,tas ir labi,ja polikliniku reģistratūras ar SMS atgādina,bet ne jau visas tā dara,tad arī nebūs tādi pārpratumi,jo neticās,ka cilvēks perakstījies pie ārsta,un neatnāk pēc tik ilgas gaidīšanas rindās.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kaspars Poišs
2019. gada 17. oktobrī 12:47
Katram ārstam, ģimenes ārstam ir sekretāre, māsiņa vai kā viņu tur sauc, kas var piezvanīt, ja kāds neatnāks uz vizīti! Man pat ģim. ārsta māsiņa piezvanīja lai nedēļa nebūtu jāgaida jo kaut kas atteica vizīti.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2019. gada 17. oktobrī 12:54
> Emia Lea Šodien 11:26 Patiesi, zelta vārdi, tikai par neierašanos un nepaziņošanu, nevis 40 , bet 140 - 2000 eiro soda naudu, atkarībā no rindas garuma, tad varbūt "intelektuālie sabiedrības vidusslāņi" sāks domāt arī par līdzcilvēkiem.``````````
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Svētais Naivums
2019. gada 17. oktobrī 13:17
> Melānija Šodien 11:41 Drīkst tev uzdot stulbu jautājumu? Kādēļ tev būtu jāārstejas, ja tava pašsajūta ir tik LABA KA VARI AIZMIRST PAR VIZĪTI PIE DAKTERA. Nevienam cietējam nevar būt tāda pašsajūta, lai kaut ko aizmirstu. Es domāju neviens nekad neaizmirsīs noiet pie daktera ja tas patiesi būs vajadzīgs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Cilvēks ar suni
2019. gada 17. oktobrī 19:24
Gada laikā 50 000 pacienti nav ieradušies uz iepriekš pieteiktu vizīti pie ārsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. BKUS aprēķini par pēdējiem 12 mēnešiem liecina, ka neatteiktas vizītes veido 16% no kopējā vizīšu skaita.Gadā 52 nedēļas, t.i. ~~260 darba dienas - ~15 svētku dienas= 245 darba dienas. 50 000 : 245 = 204 pacienti kuri nav ieradušies uz iepriekš pieteiktu vizīti pie ārsta vienā dienā. Tā kā tas ir 16 % no kopējā vizīšu skaita, tad dienā kopējais vizītē pie ārsta pieteikto pacientu skaits ir 1275. Ja katram pacientam vizītē pie ārsta ir atvēlēta 0,5 stunda, jeb 30 minūtes, tad tās ir 637 darba stundas. Ja katrs ārsts strādā pilnu 8 h darba dienu, tad 637,5 : 8 = ~80 ārstu, tas nozīmē ka BKUS slimnīcā visa gada garumā pacientus vizītēs pieņem 80 ārsti, pie tam viņiem vizīšu pieņemšanas laiks katram ir 8 stundas. Un protams viņi visi strādā bez atvaļinājuma un neviens neslimo. Varbūt es kļūdos?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi