Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
21 komentārs
Sakārtot:
Ilvars Mičs
2019. gada 16. jūlijā 18:33
Kārlis Ulmanis ir Latvijas Valsts Prezidents ne tikai vēsturē un vēstures dokumentos, bet arī latviešu tautas sirdī un kultūrā. Kā neviens cits valstsvīrs Kārlis Ulmanis uzsvēra latvisku Latviju, darba tikumu un ģimenes vērtību, būdams iniciators Mazpulku kustībai Latvijā, iedibinot Kultūras fondu un atbalstu Latvijas skolām, kā arī pats nelietoja alkoholu un bija lielākais atbalsts atturības kustībai Latvijā. Kārlis Ulmanis par savu ticību neatkarīgajai Latvijai bija apcietinājumā un vēlāk trimdā, persinīgi apmeklēja kaujas vietas ar vāciešiem un krieviem un tika ievainots. Viņam vienīgajam pietika drosmes padzīt korumpētas partijas no valsts pleciem. Kārlis Ulmanis tāpat kā viņa vecāki bija kristieši un ļāva draudzei darīt savu svētīgo darbu Latvijā. Kārlis Ulmanis ir viens no maniem Valsts Prezidentiem, VALSTS PREZIDENTS ar lielo burtu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ilvars Mičs
2019. gada 16. jūlijā 18:36
/Latvijas Valsts Prezidenta Kārļa Ulmaņa dzīves standarts visiem politiķiem un visai valstij un ikvienam no mums/ Kādi ļaudis mums vajadzīgi Ļaudis nenopērkami Ļaudis stingri pret bagātības kārdinājumiem Ļaudis godīgi, kā mazās, tā lielās lietās Ļaudis, kuru centieni sniedzas pāri pašlabuma meklēšanas robežām Ļaudis vīrišķīgi darbā, nepagurstoši sekmēs Ļaudis, kurus nevada divejādas tikumības – viena privātā dzīvē, otra – atklātā dzīve Ļaudis – pilsoņi, kuriem sabiedrības labums augstāk par paša interesēm stāv. Ļaudis atturīgi, tas ir, ļaudis, kuri savus ceļus neloka šolaiku alkohola priekšā Īsiem vārdiem sakot – mums vairāk vajadzīgi ļaudis, nekā statūti un instrukcijas. (Kārlis Ulmanis. 1914.g.)
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Melānija
2019. gada 16. jūlijā 19:02
Manuprāt,to gan viņš lieki pateica,Ulmanis ir bijis labākais un latviskākais prezidents mūsu valsts vēsturē,viņa laikā Latvija plauka un zēla,bijām strauji augoša valsts.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Arija DeWar
2019. gada 16. jūlijā 20:29
Ebrejs nevar spriest par Latvijas pagatni un Karli Ulmani.Tapat kaa to nevar darit Krievu tautibu cilveki.Vajadzetu likt miera sho jautajumu un beigt nezin ko izkartot, sakartot.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
aivo davidson
2019. gada 16. jūlijā 20:38
Esmu Latvijas fans. Lūk situācijas apraksts: 1986 gadā kad ar Rīgas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības orķestri braucām uz Rostoku Vācijas Demokrātisko Republiku, automātiski tika pievienots nekad iepriekš neredzēts trombonists nu KGB cilvēks. Tā notika arī kad braucām uz Čehoslovakiju. Cik ironiski, 1986 gadā biju pie Brandenburg vārtiem Berlīnē un domāju kā aizmukt no idiotiskās Padomju valsts, tagad kad Latvija ir neatkarīga es nevaru atļauties tajā dzīvot! Jau mēģinājām atgriezties nesanāca galus kopā savilkt nevarējām! Tagad dzīvojam Ziemeļamerikā, jo Anglistānā mūs diskriminē apsaukā par Eastern European un to pamazām pārņem okupē musulmaņi. 90tajos visu ko varēja nodot Latvijas valstij- tautai, to prihvatizēja VDK cilvēki. Paanalizējiet liela daļa no tiem pat nevar noslēpt, ka bija VDK darbinieki! Tādiem cilvēkiem, ir nepareiza vertību sistēma, jo domā, ka esam pertiķu radinieki - dzīvnieki! Pasaule neradās mistiska sprādziena rezultātā, evolūcijas teorija ir MELI. Kad to sapratīs tie kas patiesībā parvalda valsti l, tikai tad, kas mainīsies uz labo pusi tautai. Patreiz, nebūs tautas nebūs valsts! Tas ir valsts drošības jautajums #1!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Edīte Ritenberga
2019. gada 16. jūlijā 20:57
Katram cilvēkam ir tiesības izteikt savu viedokli. Levita kungs, kā jurists pareizi pateica! Ulmanis netika demokrātiski ievēlēts prezidents, viņš ieguva amatu apvērsuma ceļā, pats sevi ievēlēja par prezidentu. Protams, viņš bija izcils saimnieks, to neviens nenoliedz, arī Levita kungs! Ko tādu briesmīgu viņš pateica? Man patīk Levita kungs-un būšu viņa atbalstītāja! Korekts, mierīgs, nosvērts. Uz godīgu jautājumu, godīgi atbildēja.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Nazars
2019. gada 16. jūlijā 21:04
Pievienojos - Ilvars Mičs- teiktajam! Nojaušu, ka ļoti slikts cilvēks ticis pie iekārota amata. Ulmaņalikā latviešu tauta dzīvoja vislabāk. Bet, vai tad to šis ārzemnieks zin? Pat nožēlojamo Ždanoku uzaicinājis uz latviešu valsts pasākumu... Nebūs labi. Nojaušu. Prezidents jāvēl tautai. Tikai un vienīgi. Tād šādi svešo zemju iemītnieki netisk ievēlēti, kuri nīst vienu no labākajiem Latvijas prezidentiem! jebšu nākošais prezidents , varbūt būs āfrikānis vai kāds meksikānis??? Latvijas prezidentam jābūt latvietim, kurš mūžu dzīvojis Latvijā ar sievu un bērniem!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jānis Zeltamute
2019. gada 16. jūlijā 21:10
Biju labākās domā, ka rūp visa tauta, bet laikam blices cilvēks. Spēlmans pēc noteikumiem un konkrētā komandā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Edīte Ritenberga
2019. gada 16. jūlijā 21:17
To Nazaram! Ja tauta vēlēs prezidentu, zinot to, ka latvieši ir kūtri uz balsošanu, tad liela iespēja, ka par prezidentu var kļūt Ušakovs, Mamikins, vai kāds cits 9.maija piekritējs, kādas tad būs sajūtas? Krieviski runājošie ir čakli balsotāji. Nē, nē, nē!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Edīte Ritenberga
2019. gada 16. jūlijā 22:33
Arī par Ždanoku Levita kungs korekti atbildēja. Pēc protokola uz inaugurāciju jāielūdz visi Saeimas duputāti un Eiroparlamenta deputāti. Tā nu Ždanoka tajā sarakstā nokļuva. Nedomāju, ka Levita kungs būtu laimīgs un skrietu bučot viņas roku. Viņa jau tur nebija. Nevirnam nekad neizdabāsi, tāpat sportisti bija apvainojušies, par ko? Vai bibliotēka ir bezizmēra? Tad jau var apvainoties visi sētnieki, viņi uzkopj Rīgas ielas. Ikkatrs profesijas pārstāvis var apvainoties! Cilvēks knapi sācis darbu, kad skan jau apvainojumi. Levita kungs teica, ka 18. novembrī viņš uzaicina visus sportistus. Visiem nekad labs nebūsi. Ko vēl Levita kungam darīt, mesties uz ceļiem un visiem lūgt piedošanu???
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Pēteris Stumburs
2019. gada 16. jūlijā 23:17
Ulmaņa nenoliedzamos nopelnus trekni pārsvītroja viņa paša rīcība, uzurpējot varu valstī un izravējot knapi dīgt sākušo demokrātiju. Vadonis zina labāk...tā viņš sagatvoja augsni cilvēku prātos un sirdīs vēl lielākam totalitārismam. Piekrītu Prezidentam, komentārs pie bildes ir nepieciešams!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ilvars Mičs
2019. gada 17. jūlijā 00:20
Latvijas Valsts Prezidentam Kārlim Ulmanim vairāk kā jebkuram citam valsts prezidentam (Prezidentam) interesēja tautas, ģimenes, bērnu šodiena un nākotne un viņš redzēja problēmas un risināja tās. Ar sirds degsmi un pārliecību par atturīgu no alkohola lietošanas dzīvesveidu popularizēja pirmais Latvijas Ministru prezidents Kārlis Ulmanis (1877-1942). Kārlis Ulmanis tika uzskatīts par atturības kustības lielāko atbalstītāju. 1929.gadā pēc K.Ulmaņa ieteikuma Liepājā nodibinās pirmais mazpulks „Asni”. Šajā un daudzos citos mazpulkos jaunieši strādāja lauksaimniecības darbos, apzinājās patriotisma un atturīga dzīvesveida vērtības. 1935.gadā Ministru prezidents uzrunāja Centrālās pretalkohola savienības priekšnieku: “Lūdzu nodot manus sirsnīgos sveicienus pretalkohola dienas dalībniekiem un izteikt manu pateicību visiem, kas pielikuši darbu un pūles pie šīs svētīgās propagandas dienas sarīkošanas. Mūsu darbs atjaunotās Latvijas valsts labā un tautas druvā prasa cilvēkus ar lielu pašaizliedzību, sparu, svaigiem un veselīgiem spriedumiem, viņš prasa darbiniekus, kuru gribu un spēkus nav vājinājuši un lauzuši alkohola postošie kārdinājumi. Un sevišķi latvju jaunatne, kas glabā sevī mūsu tautas gaišo nākotni, brīdināma, atturāma un novēršama no bīstamā ceļa, kas ved cilvēku uz gara un miesas kalpību šo laiku elkam - alkoholam. Ar patiesu prieku tādēļ novēlu Centrālai pretalkohola savienībai sekmes un panākumus arī viņas turpmākās darbības un rosības gaitās, kas veltītas latvju tautas, ģimenes un jaunatnes stiprināšanai cīņā ar alkohola slogu un postu, par labu un svētību Latvijas veselīgākai un gaišākai nākotnei..” K.Ulmanis ierosināja atjaunot pretalkohola biedrības „Ziemeļblāzma” namu.Latvijas okupācijas brīdī krievi aizveda K.Ulmani gūstā
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Emia Lea
2019. gada 17. jūlijā 00:27
Kas mums no tā jāsecina? Kā to saprast, ka nav fans? Neatbalsta viņa ideoloģiju, vai arī to, ka viņš palika savā amatā līdz viņu nežēlīgi nonāvēja? Manuprāt, tā ir īsta prezidenta cienīga rīcība. Protams, būs jau arī tādi, kas pr Ulmani teiks, ka viņš savu valsti atdeva okupantiem tieši rokās...taču es tā neuzskatu. Paskatīsimies vēl kā šis tā saucamais prezidents rīkotos šādā situācijā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Edgars Berzins
2019. gada 17. jūlijā 01:52
Pa smuko.Pie varas knapi nākušais jau izsmej tos kas izveidoja to kas mums ir. Apsveicu,ko tur vēl piebilst.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Pēteris Kode
2019. gada 17. jūlijā 07:18
Kuru no bijušiem,esošo vai nākamo Latvijas tauta atceriesies,un slavēs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi