Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
11 komentāri
Sakārtot:
DOMĀJOŠIEM:
2018. gada 14. augustā 19:58
KĀ DIEVU ATKLĀT? > Pirmkārt, ja Dievs ir, tad Viņš pieder pie citas katgeorijas, citas dimnsijas, kas tiešā veidā NAV konstatējama pasaulē: tas ir tāpat kā, ja gribētu meklēt datorā datora izgudrotāju :) Tu vari visu datoru izjaukt pa detaļām un pārliecinoši apgalvot - "datoram nav radītāja, vienkārši dators pastāv tāpēc ka pastāv, tas ir radies pats no sevis" .. :) Diezgan muļķīgi - vai ne? :) Otrkārt, ja Dievu ir NEIESPĒJAMI konstatēt ar fiziskām sajūtām tieši, kā tad cilvēkiem veidojas priekšstati par Dievu? >1) loģiskas secināšanas ceļā, bet, protams, tie vienmēr būs NETIEŠI Dieva pierādījumi (Aristoteļa, Akvīnas Toma vai I. Kanta garā), 2) cilvēkam tomer ir viņa dzīves pieredze, sirdsapziņa, intuīcija, cilvēks savā dzīves gaitā un notikumos sakata zināmu jēgu un nozīmi, CITAS realitātes klātbūtni, 3) Dievs taču var PATS paradīties cilvēkiem - tāpēc jāskatās uz tiem gadījumiem, kad cilvēki liecina, ka Dievu sastapuši. Protams, tos var apstrīdēt, tiem neticēt, daži no tiem būs maldīgi utt, tomer arī tas jāņem vērā - tā ir tikpat nozīmīga pieredze kā zinatnieku pētījumi, tikai tā pieredze parasti ir personiska un neatkārtojama (gluži kā mākslas pārdzīvojums vai mīlestības pieredze, kas arī ir personiskas, bet tāpēc vien mēs nevaram apgalvot ,ka tās ir nereālas :).. 4) robežgadījumu pieredze (kā klīniskā nāve utml.).. 5) cilvēces vēstures pieredze (reliģiju vēsture) utt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
ko svin Aglonā?
2018. gada 14. augustā 20:00
Aglonas svētki ir saistīti ar Jēzus Kristus māti - Mariju, kuras vārdā nosaukta mūsu zeme - Māras jeb Marijas zeme: Terra Mariana! 1) Kad tieši noticis svinamais notikums nav ziņu (lai gan Jāņa atklāsmes grāmatā runāts par sievieti debesīs ar divpadsmit zvaigznēm un viņas Dēlu, kas valdīs pār pasauli). Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir iegājušies, jo izriet no pieņēmuma, ka savu māti Kristus ir pagodinājis uzņemdams Trīsvienīgā Dieva godībā - viņas izcilā svētuma un ticības dēļ (par to liecina dažādas Marijas parādīšanās pasaulē īpaši dievbijīgiem cilvēkiem); 2) To pašu (nonaksnu “debesīs” – resp. Dieva pasaulē, augstākā, citā deminsijā) var piedzīvot ikviens (pēc nāves), ja uzticēsies PILNĪBĀ Dievam; 3) Bībelē šis notikums TIEŠI nav aprakstīts, lai gab ir norāde Jāņa atklāsmes grāmatā, ka sieviete (Marija) – kas ir (Dieva) Dēla māte - JAU ir debesīs un piedalās apokalipsēe notikumos; 4) Aglonā 18. gs. Marija ir parādījusies kādai latviešu meitenes, un tam par godu arī uzcelta Bazilika; 5) Ticība Marijas uzņemšanai debesīs NAV kristietībā pati būtiskā.. (no tās NAV atkarīga pestīšana, tāpēc to var nepieņemt, bet, ja ticēsi Kristum un ievērosi morāli - tiksi izglābts) Centrā ir KRISTUS, arī Aglonā svin pirmkārt Dieva manifestāciju - nākšanu pie cilvēkiem - Jēzū Kristū. Tomēr šajā procesā īpašā veidā piedalījās Marija - Jēzus māte, piekrizdama - ar savu brīvo gribu - Dieva nodomam un veltot savu dzīvi Jēzum!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
jurs
2018. gada 14. augustā 20:01
Dieva svētība - arhibiskapam! Lai veicas visos šajos svētkos un pāvesta uzņemšanā!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
ko svin Aglonā?
2018. gada 14. augustā 20:02
Uz ko Bībeles tekstā balstās Marijas godināšana? Atklāsmes grāmata: "Pie debesīm parādījās liela zīme: sieva, saulē tērpta, mēness apakš viņas kājām un viņai galvā divpadsmit zvaigžņu vainags.Tā bija grūta un brēca dzemdēšanas sāpēs un mokās. (12:1,2) Viņai piedzima bērns, dēls, kam bija ganīt visas tautas ar dzelzs zizli; un viņas bērns tika aizrauts pie Dieva un pie Viņa troņa. (12:5)" < šis teksts tiek interpretēts kā norādes uz Mariju Jēzus māti. Vai to tā var - tas ir cits jautājums. Tomēr, ja Atklāsmes grāmata ir Bībeles kanonā, tad nav noliedzams, ka Bībelē var sameklēt norādes uz sievietes - Marijas - īpašo lomu pestīšanā, jo viņa ar savu brīvo gribu piekrīt Mesijas (Kristus) dzimšanai. Vai viņa ir parasta sieviete vai nē - atkal cits jautājums (ticības). Ebreju un islāma vēlīnajā tradīcijā ir dažādas nicinošas pasāžas par Marija sakariem ar romiešu virsnieku utt., lai noraidītu bezvainīgo ieņemšanu. Citāts, ka neviens nav uzkāpis debesīs, kā vien tas, kas nokāpis, ar šo nav pretrunā, jo Marija jau pati neuzkāpa debesīs (atšķirībā no Kristus), bet, saskaņā ar katoļu viedokli, - tika uzņemta - pateicoties Kristum. utt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
piekritu šim:
2018. gada 14. augustā 20:04
" Metropolīts pauda, ka arī Latvijas himna "Dievs, svētī Latviju" liecina, ka Dieva atziņa bija klāt pie Latvijas valsts dibināšanas, ka Latvijas brīvības cīnītāji apzinājās, ka brīvība ir Dieva dāvana. Šajā viņu izvēlē varam saklausīt vēstījumu par to, ka vēlamies, lai visām nākamajām paaudzēm tiek atgādināts, cik svarīgi ir saglabāt brīvās Latvijas publiskajā telpā atziņu par nepieciešamību lūgt Dieva svētību." !
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
no malas
2018. gada 14. augustā 20:08
Gudrs sprediķis.. Citās valstīs politikāņi izmanto reliģijas visādos konfliktos, pie mums Latvijā konfesijas sadarbojas un ir ievērojami toleranta sabiedrība! Protams - pret labām lietām, pret ļaužu nopietnām pārliecībām, bet pret perversijām - attieksme ir noraidoša. Un tas ir labi!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Dinosaurus Rex
2018. gada 14. augustā 20:59
Kangars.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Selekts
2018. gada 14. augustā 21:13
Grib atkārtot kristiešu sadarbības un sadraudzības rekordu. 12. gs. Vatikāna krustneši noslepkavoja vai aizdzina verdzībā 2/3 baltu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
hmm
2018. gada 14. augustā 21:18
21. gadsimtā kaitēšanās ar kādas jūdu palaistuves kultu un tās ārlaulības bastarda turēšanu Dieva vietā ir nožēlojams anahronisms un ievilkusies tumsonība. Par laimi, katoļu u.c. popu ietekme iet mazumā, aizvien vairāk cilvēku atsakās no viņu viltus dieva. Saprāts uzvarēs!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Petro
2018. gada 15. augustā 05:12
Manuprat ,pedgans mazgajot kajas islamistu galvu griezejiem uzspļauj virsu Dievam tevam un nisledz vienosanos ar sātanu,nekad šie piespiedu karta ievestie paraziti nemiles latviju ,Dievu un cukas ,nekad vini nestrādās latvijas laba ,sie klaidoņas mekle kur parazitet ,slepkavot ,paxtrādat citus kriminalnoziegumus ,tie ir svešķermeni latvijā ,un tie ,kas vinus ieved latvija ,ir latvijas ienaidnieki ,nodeveji .
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Redziet
2018. gada 15. augustā 12:16
Visu lielo civilizāciju pamatā ir kāda reliģija: rietumu civilizācijai - kristietība, Indijas - hinduisms, Ķīnā - daoisms un konfūcisms, Japānas- budisms, arābu civilizācijas pamatā - islāms! Jo reliģija dod cilvēkam augstākus ideālus un morālas vērtības, cēlas rīcības paraugus, un galvenais - CERĪBU, bet ateisms ir neauglīgs, tas neiedvesmo un nemotivē, tāpēc rietumi, kas patlaban arvien vairāk padodas islāmam un zaudē gan ekonomikā, gan demogrāfijā - atsakoties no savas reliģijas - kristietības - faktiski paraksta sev nāves spriedumu! jo ateisms nav radījis NEVIENU lielo civlizāciju vai kultūru (izņemot apšaubāmo komunistisko ideoloģiju un PSRS totalitārismu).
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Autorizēties
Komentāru noteikumi