Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
11 komentāri
Sakārtot:
Alexandra Stankev
2023. gada 22. oktobrī 10:02
Loti daudz kam piekrītu, bet fināls jau bija noźēlojams no autores puses Bailes novecot,45 gados maza vīriešu rinda , plastiskās operācijas , ievilkt gultā ar garīgumu. Neviens fiziski un psihiski vesels kermenis un prāts, nevēlas izplūst tauku pikucī , nēāt darkanus stulbi nogrieztus matus. Absolūti nesekot modei Nu draudzin Tā arī nav augsta intelekta pzīme. Civilizācja virzās uz priekšu, mode, medicīna, kosmetologja cilvėki 50 gados Izskatās pavisam jauni, ja tam seko līdzi Pasaule mainås un atlaut sev izskatīties, Kā šai jomā neizglītotam cilvēks , sorry arī neliecina par neko prātīgu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Māra Vilde
2023. gada 22. oktobrī 12:11
Akexandra Stankev, ja raksts būtu izlasīts, Jūs būtu pamanījusi, ka beigās to, kas Jums tik ļoti nepatīk, saka psihoterapeits Viesturs Rudzītis (nevis autore), turklāt ļoti konkrētā kontekstā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Sandra Bērziņa
2023. gada 22. oktobrī 13:36
Labākais raksts,ko pēdējā laikā esmu lasījusi.Vienmēr esmu brīnījusies par cilvēkiem,kuri maksā par šiem pseidokursiem.Pēc manas pieredzes šie arkārtīgi garīgie cilvēki ilgi nevar spēlēt savu lomu,tas prastums ātri parādās.Tas teiciens par vistas pakaļu ir vienkārši superīgs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Annija Liepa
2023. gada 22. oktobrī 14:35
Piekrītu Sandrai, biežāk šadus analītiskus rakstus. Daudzreiz publikācijās un bildēs par tā dēvējamo "sabiedrības krējumu" vēlējos ierakstīt "vai tas krējums jau nav savecējis un sācis smakot".
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Annija Liepa
2023. gada 22. oktobrī 18:30
Nav jau runa par to, ka liela daļa no tiem, kas publiski atzīst, ka interesējas par ezoteriku - okulto zinātni un varbūt arī tieši vai netieši aicina arī citiem to darīt, ir ar visādām īpatnībām vai trūkumiem. Ar trūkumiem, īpatnībām ir 99% planētas iedzīvotāji. Vai ir kāds mūziķis, mākslinieks, aktieris, ārsts, psihologs, psihoterapets, jurists, kurpnieks, taksometra vadītājs, galdnieks, friziere, kam arī, ja labi gribētu, nevarētu atrast visādas novirzes? Bet runa ir par to, ka laikam šī raksta autore ir pret ezoterisko zinātni un tās pamatidejām - un fanātiski (aprobežoti) pret to visu noskaņota. Un šo savu, fanātiski aprobežoto nostāju, viņa laikam vēlas uzspiest visiem citiem... Un tā ņemoties, vai tad viņa ir klusa, pieticīga, pelēka pele, vai tad viņa neizrāda savu subjektīvo pārākumu - iespējams arī narcismu? Atgādināšu, ka ezoterika ir mākslas, reliģijas, filozofijas un zinātnes sintēze - pats augstākais garīgums, ko pagaidām cilvēce var saņemt. Ja tā raksta autore ir tik superīga, lai parāda, ka labāk, talantīgāk spēj to ezoterisko zinātni pasniegt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Annija Liepa
2023. gada 22. oktobrī 18:58
Starp citu, ja nepatīk tā Drāke, var taču aicināt analizēt citu - daudz viedāku cilvēku paskaidrojumus par veģetārisma labumu un citām okultās zinātnes pamatidejām, piemēram, gara reinkarnāciju, karmu (likteni), gara nemirstību, ēterisko, astrālo, mentālo, kauzālo un citiem viņpasaules sektoriem utt. Ko tad ezoterikas vietā visādi "gudrīši" var likt? Vai to sen nodrāzto un progresīvo zinātnieku zinātniski apšaubīto, fanātisko ateistu, neloģiskās idejas versiju, ka pasaule - arī dzīvnieki, cilvēki, planētas, zvaigznes radušās no nekā - aiz sagadīšanās - uz dullo - un līdz ar to Dieva nav un nekam nav nekāda jēga...? Tajā pašā laikā katrs bērns redz, ka aiz nejaušības - bez kāda autora intelektuālās un fiziskās darbības nekas nerodas - pat maize, desa, piena pudele, kafijas tase, cigaretes, lūpu krāsa no nekā neuzrodas uz galda tā raksta autorei.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Silva Berga
2023. gada 22. oktobrī 19:51
Ne tikai šo pseidogarīguma sludinātāju ( naivu cilvēku prāta tamborētāju) , bet arī visādu falšu psihoterapeitu saradies kā sēnes pēc lietus. Kā mēdz teikt - ir pieprasījums- būs piedāvājums. Tā kā tagad jau katram bērndārzniekam vajadzïgs psihologs/ mentors/ sociālais pedagogs, tad arī sekas tam visam ir jau redzamas, un nākotnē tās paredzamas kā pieprasītākās profesijas…
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Daina Laudere
2023. gada 22. oktobrī 20:14
Raksts sākās intriģējoši. Bija minētas un citēti ĻOTI daudz autori un personas, un fakti.......... bet, izskaņā radās patiešām iespaids par pašas autores nacismu un par kaut kādu personīgu naidu pret rakstā pieminēto personu un tieksme izsmiet, pazemot ??? Vispār šis pārmēru garais raksts beigās atstāja sliktu iespaidu.......kaut kur vidū vajadzēja apstāties............
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Roberts Cipulis
2023. gada 22. oktobrī 21:50
Iešņaucot coco,garīgums iet pāri malām.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ilmārs Jargans
2023. gada 23. oktobrī 14:05
Ja autore runātu tikai par kādu atsevišķu personu, kritizējot viņu par konkrētām lietām, varētu pat piekrist. Bet šis raksts ir kā no karojošā materiālisma pagrabiem izlīdis. Cauri strāvo galvenā doma, ka garīgā izaugsme ir s.ds, diētas ir s.ds, elpošanas vingrinājumi un joga – arī. Tātad, vari rīt bez domāšanas visu, kas gadās pa rokai, tāpat nosprāgsi, un galvenais mērķis ir tikai materiālie sasniegumi. Bet arī jebkurš “ātrais garīgums” ir labāks par nekādu. Daudzi īsteni garīgi cilvēki savu ceļu ir sākuši, jaunībā meklējoties pa dažādām ezotēriskām kustībām, kamēr nonāca pie Patiesības. Tieši tāpat, cilvēks, kas lasa lētus romāniņus, drīzāk nonāks pie nopietnas literatūras, nekā tāds, kurš nelasa vispār, tikai glauda telefonu. Man noteikti būtu interesantāk parunāt ar tādu elpošanas – diētas – apzinātības popularizētāju, nevis cilvēku, kura intereses aprobežojas ar grillpārtijām, futbolhokejiem, jaunām šmotkām un gadžetiem. ::: Ne pārāk forši cilvēki gadās jebkurā kustībā, jebkurā profesijā utt., bet nevajag tamdēļ to vispārināt. Taču šobrīd karojošā materiālistiski ateistiskā propaganda tieši to dara – piemēram, izmanto dažus seksuālo noziegumu gadījumus pret nepilngadīgajiem, lai diskreditētu Romas katoļus. Protams, divtik skumji, ka kaut ko tādu dara priesteris, bet tieši tāpat izvirtuļus var atrast starp citu cienījamu un arī pavisam vienkāršu profesiju pārstāvjiem. Jebkura nodarījuma gadījumā var runāt tikai par konkrēta cilvēka sastrādāto.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Valters Korālis
2023. gada 25. oktobrī 17:00
Garīdznieki (no vārda garīgums) kad savairojas pārāk daudz, tad viņi apsit viens otru. Ar garīgām metodēm, bet trāpīgi un rezignēti. Indīgi un iznīcinoši. Svēto dzīvēs un klosteroraksēs tieši tāpēc jau no grieķu laikiem sūtīja viens otru PUPĀS- strādāt un nodarboties vēl ar kaut ko vēl bez tava “garīguma”. Šo gadu tūkstošiem ilgi ir darījuši ebreju rabīni, kuriem paralēli vienmēr ir bijis vēl kāds amats. Kaut vai kurpnieks… Lai galvā nesakāptu par daudz. Un tieši tāpēc es strādāju arī par fotogrāfu, audzēju kartupeļus, graudus un gatavoju kokmateriālus vai skaldu malku. Bet katram savs. // Psihologiem un saxin kādiem gariguma normētājiem un tāmētājiem iesaku to pašu, lai kādam neliktos, ka staigā pēdu virs zemes. 🙏😀
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi