Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
10 komentāri
Sakārtot:
Riga
2018. gada 16. jūnijā 07:32
Skolotāji un skolas atbalsta personāls informēti jau sen par mobingu pret pusaudzi. Taču tik pat sen, 4 gadi nedara neko. Tā ir viena no top skolām. "Katrs stāsts ir nozīmīgs – gan bērna ilgstoša apcelšana klasē, gan vecāku savstarpējie konflikti, kas bērnu patiesi sāpina. Tomēr šajos stāstos vērojama līdzība – ļoti bieži bērni saka, ka par piedzīvoto emocionālo vardarbību ir stāstījuši kādam pieaugušajam, tomēr nav uztverti nopietni. Bērnam ir vajadzīga drosme, lai uzsāktu sarunu par šāda veida pāridarījumu, bet, ja viņš nesaņem gaidīto atbalstu, rodas dusmas, bezspēcības, baiļu izjūta, un viņš arvien vairāk noslēdzas sevī."
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
:))
2018. gada 16. jūnijā 08:59
no kurienes tas nāk, no tēva vai no mātes?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Noyb
2018. gada 16. jūnijā 09:02
Nakts kino absurdismu radisana ari par so-to liecina.. -_-
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Galvenais
2018. gada 16. jūnijā 09:30
nepārspīlēt ne uz vienu pusi.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Šitā frāze-
2018. gada 16. jūnijā 09:31
ka ar bērnu jārunā, kā ar pieaugušo-tad , lai arī uzvedas , kā pieaugušais. Ko grib to saprot-ko negrib, to nē? Ar cieņu-jā!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
lv
2018. gada 16. jūnijā 10:19
Mēs gandrīz nerunājampar bērna pienākumiem, kas starp citu noteikti arī Bērnu tiesību aizsardzības likumā-pret ģimeni, sabiedrību un valsti. Pazeot bērnu nedrīkst, bet iemacīt bērnam, ka "es gribu" nav galvenais arguments saņemt visu ko gribu. Bērnam ir jāiemāca, ka ir robeža, kuru pārkapt viņš nedrīkst. Ar to arī samazināsies bērnu, pēc tam pieaugušo vardarbība, jo bērnība saņemot visu ko grib, pieaugot ņm ar varu, ja nsaņem to ko grib. Mūsu uzvedībā ir tik daudz visatļautības, ka neesam vairs cienīgi saukties par civilizētu attīstītu sabiedrību. Pats vienkāršakais-attieksmē vienam pret otru lamu vārdi (paši zemiskākie no krievu valodas) no latviešu jauniešu mutēm skan sabiedriskās vietās, necieņa pret vecāko paaudzi transportā ir briesmīga, citus traucējoša ēšana un dzeršana visās sabiedriskās vietās, transportā. Neviena kaut cik attīstīta sabiedrība nespēj normāli eksistēt bez uzvedības normam, kas bērniem jāiemāca no bērnības. Mēs esam jaunajai paaudzei iemācījuši tiesības, tikai neesam paskaidrojusi ka katra tiesības ir tikai tiktal cik neaizskar cita tiesības. Tas ir katras sabiedrības pamats. Bet mēs ka mežonīga sabiedrībā bērniem esam iemācījuši fizisku cīņu par savu iegribu apmierināšanu, sevišķi skolās, jo lielai daļabērnu ir tik mazs vārdu krājums, ka neprot sarunaties, risina konfliktus ar vardarbību. Mēs pat neesam pamanījuši, ka turpinajam pieņemt komunistiskās ideoloģijas sludināto- pieklāiga uzvedība, uzvedības etiķete ir kapitālisma paliekas, laulība ir sievietes paverdzināšana, sieviete neatšķiras no vīrieša ne fiziski, ne ar emocionalo domašanu, vientuļā māte gods un slava, bērnus audzina sabiedrība (diennakts bērnudārzi) u.t.t. Sievietes feministes ir izpildījušas komunistu Klāras Cetkinas un Rozas Luksemburgas idejaspilnā apjomā, vēl vairāk. Netveramās mīlestības jūtas, ne tikai starp sievieti un vīrieti, starp bērniem un vecākiem izsvītrotas no sabiedrības saskarsmes, ar seksa glorifikāciju cilvēki padarīti par fizisko iegribu izpildītājiem, rupji runājot, par seksa "mašīnām" jau no pusaudža, pat bērnu gadiem. Bērnus dzemde meitenes 11-12 gadu vecumā, sievietes savu ķermeni tā nolieto, ka pēc tam nespēj iznēšat jaunu dzīvībiņu, tam izdomātas surogātmātes par samaksu, bet kā tas viss ietekme cilvēku psīhi, tas nevienu neuztrauc. Rietumeiropas sabiedrība , arī Latvijas sabiedrība, kas savā laikā radījusi tik daudz ievērojamu personību, kultūras vērtības šodien ir pelēcīga pat cilvēciska faktora ziņā
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Mans
2018. gada 16. jūnijā 13:16
berns ir ar raksturu. Pec horoskopa skorpions. Man vaina , ka neizvelejos citu laiku dzemdibaam.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jadviga Pomenko
2018. gada 16. jūnijā 17:34
Dodiet bērniem darbu un pienākumus. Veltiet bērniem laiku kopīgos darbos un izklaidēs. Nedzīvojiet virtuālā pasaulē un nespiediet tur dzīvot bērnus. Un tad viss būs kārtībā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
-> Jadviga
2018. gada 16. jūnijā 21:09
Darbu un pienākumus dod bērniem ir viegli teikt. Bērni ir iemācīti būt drošāki, teikt citiem cilvēkiem pret to izdarītu jebkuru spiedienu (kas viņu izpratnē ir tiesību pārkāpums), parādās dažnedažādi uzvedības traucējumi, ..... . Nevēlas strādāt un pildīt pienākumus. Sodu sistēma pārstāj darboties (it sevišķi ja katrs vecāks pārliecināts tikai par savu pareizumu) un sākas pretēja virziena vardarbība. Bez tam lauku sētas darbi un dzīve nav iespējama pilsētniekiem. ;;;; un nav jau tie pieaugušie tādi dēļa gali vien. Ko darīt, zina lielākais vairākums, bet kā mūsdienās paveikt vienu vai otru lietu, tā tiem ir problēma. To problēmu var saprast un risināt, bet nav gribētāju, kas patiešām vēlētos uzlabot kopējo situāciju iedziļinoties cilvēka psihē. Tas lauciņš pat speciālistiem ir tikai pavirši un sekli izbradāts. Bet citāda domu sēkla, kas varētu nostrādāt, tiek likvidēta, reizēm pat iedīglī. Tāda nu tā sistēma un tādi nu tie sistēmas akli sekojošie kalpi. --- Tā gribētā kārtība nenāks pa vienkāršo ceļu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ilmārs
2018. gada 16. jūnijā 23:05
Nu ja melnais man d_i_r_s_ī_s uz galda tāpēc ka viņu ciltī tā ir cieņas un goda izrādīšana, viņš viennozīmīgi dabūs pa purnu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Autorizēties
Komentāru noteikumi