Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
3 komentāri
Sakārtot:
Līga Kvitka
2023. gada 28. martā 09:14
jāēd dabīga pārtika, bet tāda vairs netiek ražota. Dabīgs speķis ir veselīgs, bet margarīns inde. Laukos govis ir maz, piena produktus vairs neražo no piena, piens tajos ir minimāli. Dabīgu maizi vairs neražo. Protams, ka cilvēki paliek slimi no tādas pārtikas. Margarīnos ir, eļļās, maizē tas pats degvielai audzētais rapsis un graudi.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Sandris Berziņš
2023. gada 28. martā 09:49
Elisa, beidziet vārdiem piesieties, Jūsu pieminētajam jogurtam arī var piesieties, reti kurš veikalā ir veselīgs, piebāzti ar cukuru , aromitizēŗtājiem un krāsvielu.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Hosē
2023. gada 28. martā 14:36
Šis ir viens no trakākajiem un aizspriedumainākajiem savārstījumiem, kāds pēdējos gados dzirdēts. Uzreiz pateikšu, ka neviens zinātniskais pētījums NEKAD nav apstiprinājis sarkanās gaļas kaitīgumu. Tas pats attiecas uz kokosriekstu eļļu, pret kuru savulaik kampaņu uzsāka kāds amerikāņu bagātnieks, jo svēti ticēja, ka tā ir kaitīga (ko zinātne, protams, nespēja pierādīt). Uztura rekomendācijas pēdējos gados iet pilnīgi pretējā virzienā, atceļot ierobežojumus piesātinātajiem taukiem un dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šī kardiologa viedoklis ir pilnībā novecojis un zinātniski vājš, lai neteiktu pilnībā ačgārns. Par proteīnu man vispār mati sacēlās stāvus, jo cilvēkiem gados tā vispār ir par maz, turklāt lai tikai ar augu valsts pārtiku uzņemtu nepieciešamo aminoskābju daudzumu, ir jāapēd ļoti liels ēdiena apjoms, kas, protams, rezultēsies svara pieaugumā. Savukārt ēdot pietiekoši daudz dzīvnieku izcelsmes produktu, pietiks ar mazāku olbaltumvielu daudzumu, kurš uzsūksies labāk. Un arī tad rekomendējamais proteīna patēriņš ir pats minimums, nevis pamats pilnvērtīgam dienas ciklam. Pietiks reiz atgremot šos melus par uzturzinātni, kuri nekad nav tikuši zinātniski pierādīti.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi