Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
10 komentāri
Sakārtot:
SARMĪTE-ZIEMEĻU ROZE Lāce-Ieviņa.
2022. gada 24. novembrī 16:43
KAD MANAM VĪRAM BIJA SĀPES SIRDS RAJONĀ UN ĻOTI AUGSTS ASINSSPIEDIENS,PAMATĪGI SVĪDA ,PULSS ĀRPUS NORMAS ROBEŽĀM PIEZVANIJU ĀTRAJAI PALĪDZĪBAI, BET ĀTRĀ PALĪDZĪBA PATEICA KA NEBRAUKS. NEBRAUKS TAPĒC,KA VIŅI BRAUCOT TIKAI UZ TĀDIEM IZSAUKUMIEM KUR CILVĒKAM JĀGLABJ DZĪVĪBA. RAKSTĀ STĀSTA PAR TO LAI NEVILCINĀS UN SAUC ĀTRO PALĪDZĪBU, JO VAR TIKT APDRAUDĒTA CILVĒKA DZĪVĪBA ,BET KAD PIEZVANA TAD ATSAKĀS BRAUKT!!!!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Armands Norvelis
2022. gada 24. novembrī 16:51
Tagad džekiem 40 gados sirds trombi un infarkti ir ikdienišķa parādība?Doši vien jau sakritība.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Елена Василева
2022. gada 24. novembrī 17:20
Tādos gadījumos parasta brigāde prasa pastiprinājumu un izsauc specializēto brigādi. Atbraucošais speciālists, ne izvelkot, rokas no kabatām iebiedē pacientu, dabūja no viņa atteikumu no hospitalizācijas aizbāzh muti mājiniekiem, ka viņiem nav pilnvaras runāt un stāstīt par noteikumiem, un aizbrauc projām . Pēc nepilnam 10 min. sekoja sirds apstāšanās. Tie pasi majnieki izsauc Ātros un veic KPR, Ātrie atkal sauc pastiprinājumu , atbildes nav, atkal sirds apstāšanos , nu tagad visi trīs brigādes mediķi līdz sviedriem reanimē. Dabūja pie samaņas! Iekrauj slimnieku uz ratiem. Un te ierodas reanimatologs, specializētas brigādes reanimatologs! Izlamaa mājiniekus ar necenzētiem vārdiem, ne izņemot rokas no kabatām dodas āra. Tā lūk, Cipules kundze…
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jānis Liepa
2022. gada 24. novembrī 19:17
Šķietami sabalansēts uzturs - novērš lielāko daļu sirds risku. Sirds kaites jau var uzēst gandrīz jebkurā vecumā, jaunumā.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Dace Bērziņa
2022. gada 24. novembrī 19:24
Esmu ārsts un pēdējās nedēļas laikā esmu 2 staštus dzirdējusi no saviem kolēģiem,. arī mediķiem, kam ĀP dispečere atteica nosūtīt ĀP brigādi uz izsaukumu sakarā ar neciešamām galvassāpēm. Esmu dusmīga uz ĀP dispečeru centru, nesaprotu, vai tad dr L. Zvaunes, vienas no vadošajām galvassāpju speciālistes, sarakstītajām rekomendācijām par galvassāpju sarkaniem karogiem (trauksmes signāliem) un rīcību pie tiem nenonāk ĀP dispečeres informācijas laukā? Mēs, neirologi saviem kolēģiem stāstām un arī pacientus cenšamies izglītot par nozīmīgām galvassāpēm, kuru gadījumos ir jāsauc ĀP, jo pa ceļam var zaudēt samaņu, bet, kad tiešām ši situācija ir, ĀP atsakās pat ierasties. Par savu rakstīt atbildu un varu sniegt precīzāku info atbilstošajām instancēm. Šajā sakarā neizslēdzu arī iespēju, ka pie miokarda ainas ĀP nebrauc. Kamēr nav zaudēta samaņa, tikmēr nebrauc. Uz kurieni medicīna (pati svarīgākā tās daļa - ĀP) dodas????
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
elīna bērziņa
2022. gada 24. novembrī 21:39
Mūsu ģimenes pieredze- pensionāre nokrīt uz ielas, viņu iestiepj tuvējā veikalā, stutē uz krēsla. Atbrauc ātrie, aizved uz slimnīcas uzņemšanu un...neliekas ne zinis. Kad man piezvana uz darbu, braucu pa galvu pa kaklu. Kad piezvanīju uzņemšanai, tad teica: nu tad jau redzēsim, kur viņu likt - kad viņa atjēgsies...Kad pēc pāris stundām tiku līdz slimnīcai, tad jau mani aizsūtīja uz reanimāciju - jau mirusi - esot bijis izfarkts! Tātad guļ uzņemšanā un neviens tur nesteidzas. Kad papīros apskatījos laiku, kad uzņemta reanimācijā, tad tur bija ~ 1.5 stundu starplaiks no ievešanas slimnīcā lidz reanimācijai!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Jānis Ivanovs
2022. gada 25. novembrī 05:32
Cilvēkiem nav naudas ko samaksāt! Man arī pašam ir tāda problēma,pie ģimenes ārsta netiku,reģistratūrā nepieņēma,pateica tad kad būs nauda tad arī nāc! Tādā veidā nāves spriedumu saņēmuši ne viens vien !
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Ance Kalniņa
2022. gada 25. novembrī 13:32
Man smiekli nāk šo rakstu lasot 😄😄 Slimnīcas nekad neuztvers tevi nopietni, ja nebūsi uz miršanas robežas, un dažreiz pat tādos gadījumos ne. Man ik pa laikam ir spiedošas sāpes krūtīs, pie ārsta nevērsos, jo ar jebkuru kaiti, kas man ir bijusi, vēršoties pie ārsta mani sūta 3 mājas tālāk. Un šis gadījums nebija savādāks.. es biju mājās, kārtējo reizi man spieda krūtīs, bet domāju, ka pāries, bet šoreiz tā nenotika, sāpes pieauga, smagums arī un es noģību. Draugs mani aizveda uz slimnīcu, kur uzņemšanā redzēja manu stāvokli, bet lika gaidīt 3h. Kad es tiku pārbaudes telpā, man izmērija tikai asinsspiedienu, uzrakstīja secinājumu lapu ar procedūrām, kuras uz manis pat neveica. Aizsūtīja mājās bez maz vai pasakot "netērē mums laiku, mums ir pacienti ar lauztām rokām".
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Haralds Ozols
2022. gada 25. novembrī 15:36
Viena lieta- raksti, kā vajadzētu būt, otra lieta- kā ir patiesībā... Mana šīs vasaras pieredze ir līdzīga, sajūtot stipras sāpes krūtīs devos uz tuvējās slimnīcas uzņemšanu. Vispirms no personāla puses man vajadzēja aptuveni 5 minūtes noklausīties morāli par to, kā es nepareizi esmu rīkojies, ierodoties pats slimnīcā. Un tad man paziņoja, ka vienīgais dežūrārsts ir aizņemts, un tikai tad man iztaisīja kardiogrammu un iedeva zāles. Siguldas slimnīca.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Kristaps Meiers
2022. gada 26. novembrī 00:26
Raksts jau labs, bet dzīvē tā nenotiek. Laiku atpakaļ ar smagām sāpēm krūtīs zvanīju ātrajiem, atbrauca un pirmais ko paprasīja - vai tad paši galā nevarējāt tikt?! Kopš šīs reizes arī vairs neesmu zvanijis, bet sāpes gan nev pazudušas... Diemžēl tāda ir reālā situācija.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi