Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
7 komentāri
Sakārtot:
Marta Kalniņa
2022. gada 10. oktobrī 10:15
Labrīt no rīta! Attapāties? Tad nu gan jaunums! Ņemiet verā, ka tie ir tikai aptaujas, kurā pat puse Latvijas iedzīvotāju nepiedalās, rezultāti. Stipri šaubos, ka tika aptaujāti cilvēki lēto cenu veikalos un sabiedriskajā transportā. Pati piedalos šajās aptaujās, kuras atsūta uz manu elektronisko pastu, man ir agstākā izglītība un darbs, bet nevaru atļauties ielikt zobus, kurus nesaglābu laikā, kad pelnīju mazāk. Ļoti daudzi cilvēki nevar atļauties apmeklēt zobārstu un higiēnistu vispār uzskat par bagātnieku ekstru. Cenas kosmiskas jau gadiem. Tā nav nekāda pēdēja laika tendence. Arī bērnu bezmaksas zobārstniecība ir mistika uz papīra. Akūtu situāciju risināšanai vispār ir ... Ja brīvdienā sāp zobs, tad izvēle ir izmantot astronomiskos pakalpojumus, vai ēst visu mēnesi?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Lietussargs
2022. gada 10. oktobrī 10:38
es esmu zobārstniecības pacients, lieku implantus (ir jau vairāki) un teikšu, ka uz megadārgajiem stomatoloģijas pakalpojumiem tajā pašā Implantoloģijas centrā ir rindas mēnešiem uz priekšu. Tas pats pie endodontiem. Mans bērns iet pie zb par maksu - rinda vismaz 2 mēneši. Tā ka nevajag teikt, ka nevar atlauties.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Sanu Upe
2022. gada 10. oktobrī 11:52
... Pēteris Apse, klīnika ADENTA, 2017. gada marts... Lai uzliktu kroņus 4 zobiem un sāktu protezēšanu, izrādās, ka 4 zobi jāizrauj , 4 zobu kanāli jāpilda -endodontistam / bet zobi tika laboti regulāri un visa patiesā aina parādījās, kad veicu panorāmas Rtg, vēl pirms *Adentas* pirmā apmeklējuma/. Nosauktā summa šokēja... Izvēlējos ārstu ar pieredzi, bet izrādās, tā bija mana lielākā kļuda... 4 kroņu uzlikšana turpinājās 10 mēnešus /!!!/, jo 3 no zobiem, brutālas apiešanās rezultātā, tika NOLAUZTI, kam sekoja kanālu pildīšana un inleju ievietošana. 2018. gada janvāris. Darbs it kā veikts, bet ilgstošā kroņu likšana un noņemšana beidzās ar to, ka 2 no zobiem ir jūtīgi katru mīļu brīdi un neļauj aizmirst piedzīvoto... Otru ārstu, izrādās, biju izvēlējusies tādu, kuram patīk iedzert, bet iestādes vadītāji, kolēģi un reģistratūras darbinieki neiebilda, ka pieņem pacientus/ un bojā zobus. Sabojāja. Pēc visām zobārstu darbībām es ievēlos dziļā emocionālā bedrē, depresijā, no kuras cenšos izkļūt... Nestrādāju, jo pārdzīvotais ir izdarījis savu.. Ārstniecības riska fonds. Veselības inspekcija. Administratīvā tiesa. Asociācijas vadītāja. Secinājums, VISS ir kārtībā, Latvijā tā ir NORMA! Tā lūk, varbūt tiem, kuriem šodien nav nauda, lai darītu nopietnus un dārgus pasākumus zobu sakārtošanai, ir pasargāti no šādas bezatbildības. ...bet šodien man ir vajadzīga ārsta palīdzība, tāda, uz kuru varu paļauties, kurš izdarīs savu darbu godprātīgi. Kur tāds ir? Kā viņu sauc? Ja kāds lasītājs var nosaukt Dr. pie kura griezties, būšu ļoti pateicīga!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Lietussargs
2022. gada 10. oktobrī 12:19
es jūtu līdzi iepriekšējam rakstītājam, man implantācijas rezultātā viens implants ielauza blakusesoša zoba sakni, kā rezultātā bija zobs jāizrauj un atkal implants. No šādu līkroču sekām neviens nav pasargāts, meklējiet savu zobārstu pēc atsauksmēm. Es zinu tikai labus implantologus (nu jau pēc bēdīgās pieredzes) , diemžēl labu protēzistu vēl nezinu, jo arī esmu procesā, bet piekrītu, ka arī protezēšana ir mokošs un dārgs pasākums.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Marta Kalniņa
2022. gada 10. oktobrī 12:26
"Lietussargs" Tas, ka pie maksas zobārsta bērns gaida rindā, neko nenozīmē. Ja manam bērnam vajadzēs un nevarēšu samaksāt, es, rupji sakot "dzemdēšu naudu", lai bērnam salabotu zobus, tātad arī mans bērns būs rindā. Ne tāpēc, ka brīvi varu atļauties par to samaksāt, bet tāpēc, ka manam bērnam vajag. Tāpat ar implantiem. Cilvēki ņem kredītus, lai ieliktu zobus. Nevis, lai šikotu ar Holivudas smaidu, bet lai normāli sakošļātu ēdienu. Normāli?
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Lietussargs
2022. gada 10. oktobrī 12:32
nevajag man uzbrukt, Marta Kalniņa. No tā rindas nemazināsies un par velti nekas nebūs. Es arī sev daudz ko liedzu, lai varētu atļauties šos pakalpojumus. Bet tas, ka man rinda būs tikai pēc 4 mēnešiem liek uzdot jautājumu - kas ir ir cilvēki tādā skaitā, kas man priekšā? Tātad tie, kas var atļauties. Ja nevarētu, rindu nebūtu, ej, kad gribi.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Marta Kalniņa
2022. gada 10. oktobrī 12:55
"Lietussargs". Es atvainojos, ja manu komentāru uztvērāt kā uzbrukumu. Tikai gribēju paskaidrot, ka ne vienmēr cilvēki kautko pērk, vai par kautko maksā tāpēc, ka var atļauties, vienkārši tā ir nepieciešamība, kurai naudu izrauj no jebkurienes.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi