Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
7 komentāri
Sakārtot:
Uldis Mellenbergs
2023. gada 2. martā 10:18
nepietiek uz papīra uzrakstīt, lai tas dzīvē darbotos. informācija par tādu pārbaudi bez speciālas meklēšanas neatradīsi. Nu nevar darboties likums, ja par viņu normāli neviens nav informēts.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Andris Tauriņš
2023. gada 2. martā 13:22
Tādas pātrbaudes ir lielā mērā bezjēdzīga naudas tērēšana. Ja grib reālu rezultātu, tad jāskrūvē vaļā visas rozetes un gaismas slēdži. Un ja tur vadi bēdīgā stāvoklī, tad uzreiz jāmaina. Bieži vien vecos vairs atpakaļ nesalikt (tas daudzdzīvokļu mājās, kur Al vadi). Tad vēl ievads no kāpņutelpas un drošinātāji tur. Stāvvads arī bieži vien neatbilst esošajam patēriņam un ievads pagrabā arī.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Tince Lindberga
2023. gada 2. martā 15:39
Varējāt labāk uzrakstīt, kur var satikt šos elektrospeciālistus, kuri tiešām būtu speciālisti. Es pat nezinu, kur meklēt.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Lietussargs
2023. gada 2. martā 17:02
Nu es pirms dažiem gadiem šādu pārbaudi veicu, atradu sertificētu elektriķi, viņš arī dokumentāciju sakārtoja - veselu mapi man iedeva. Maksāja 50 eiro, bet man šķiet, ka viņi paši vēl nebija noorientējušies cenās, domāju, tagad būtu dārgāk. Man gan jauna māja ar jauniem vadiem. Veicu tāpat, nevienam jau nevajag, ja nu vienīgi apdrošinātājam, ja kas. Man šķiet, apdrošināšanos noteikumos šis ielikts, bet jāpārbauda.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Valdis Panks
2023. gada 2. martā 20:16
Pasakiet man lūdzu: Cik ir izdeguši dzīvokļi vadu, kontaktu slēdžu dēļ? Tas ka kāds idiots ir uz spirāļu sildītāja uzlicis žāvēt zeķes, kuras aizdegās un nodežina dzīvokli, tas neskaitās. Ja lauku mājā Koļa no mājas elektro skapja aizvelk 1,5 kvadratu kabeli uz blakus garažu, kur darbina 5 kW silditaju, svarku vai kompresoru un kamēr haltūrē viņam nodeg māja, tas ir tikai likumsakarīgi, jo Koļam trūkst smadzeņu, "diega" novilkšanai ar attiecīgo šķērsgriezumu un attiecīgiem drošinātājiem, nevis elektrības pieslēgums mājā. Aprdrošinātāji vienmēr atradīs 156 iemeslus, lai nebūtu jaizmaksā apdrošināšanas atlīdzība, ja tada ietājās!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Dzintars Licis
2023. gada 2. martā 21:30
Kas šitādu murgojumu savervelēja? Liekas pēc pasūtījuma raksta... A) ko tad tur tajos dzīvokļos, kur vadi ir sabāzti visādās starppaneļu šuvju šķirbās, var izpārbaudīt? Neko! Vēl jo vairāk, nomainīt! Tas tur vienkārši nav paredzēts - tad māja ir vispirms jānojauc. Kaut ko nomainīt var vienīgi ulmaņlaiku, vai pirmo padomju laiku mājās, kur visa instalācija ir trubās. Bet tur parasti tā pat viss ir kārtībā, jo vadi ir kapara. Ja nu virnīgi šķērsgriezums tievs, un varbūt gribās "smukākus" vadus, ne tajā auduma izolācijā. B) vadi nekādā veidā "nenolietojas"! Kas tie par murgiem? Cik dumjiem ir jābūt cilvēkiem, lai kaut ko tādu varētu iestāstīt? Jā, ok, vadus pārslogojot, tie karst, un tad vienā brīdī izolācija tiek vienkārši iznīcināta, bet tā ir apzināta bojāšana, nevis nolietošanās. Vienīgais kur estiešām piekrītu, kur var kaut kas "nolietoties" ir nekvalitatīvi izveidoti savienojumi - jā tie laika gaitā var oksidēties, sākt slikti vadīt strāvu, karst un visbeidzot dzirksteļot. Bet tas ir tikai tur kur nav ievērota tehnoloģija - padomju laikos visi savienojumi dzīvokļos tika metināti.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
dadzis
2023. gada 2. martā 22:15
Mani arī mulsina arvien biežāki un dīvaini raksti par gandrīz visu populāru produktu lietošanu, kas var kaitēt cilvēka veselībai un drošībai. Kā, piemēram, kaitīgi lietot augļus, dārzeņus, tējas, kafiju, gaļu, sviestu, pienu, olas, konfektes, šokolādēs, dzērienus un t.t., un t.t. Tagad parādījušies elektriskie vadi un dažādi būvniecības materiāli, rotaļlietas, audumi, zāles un t.t., un t.t. Faktiski nonākam tādās pretrunās, ka labāk neko nelietot, nepirkt, nebūvēt, neēst un t.t., - ir jāpārvācas uz mežu vai alu un jādzīvo kā pirmatnējiem cilvēkiem, kad visu darām paši. Vienīgā produkcija un materiāli, ko droši vēl var lietot, jo to tikpat kā žurnālisti kaut kādu iemeslu dēļ nekritizē, ir Ķīnas. Laikam arī elektriskie vadi būs jānomaina pret Ķīnā ražotajiem... :))
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi