Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
4 komentāri
Sakārtot:
Maris Gintals
5. februārī 12:21
Windows 3.11 nav operētājsistēma bet gan operētājsistēmas čaula. Apakšā griežas 16 bitu operētājsistēma MS-DOS 6.22 kas tur ko nemācēt.. Darbam ar MS-DOS tiek apmācīti lielākā daļa IT speciālisti.. Jo arī mūsdienu Windows operētājsistēmās caur komandrindu darbojas MS-DOS komandas!
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Maris Gintals
5. februārī 12:30
Vienīgi lai uzrakstītu programmatūru tai operētājsistēmai varētu gan būt problēmas, jo ar modernajām programmēšanas valodām tadām kā Pyton, Java, C++ nesanāks īsti būs jāzin arī senas programēšanas valodas kā Assambler, lur programmēšana ir ļoti sarežģīta, jāzin ir aparatūras arhitektūra, kur skrien katrs bits, jo programmēšana notiek papusei mašīnkodos...
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Dzintars Licis
5. februārī 23:22
Nu Windoze 3.11 diez vai ir rakstīta mašīnkodos, drīzāk parastais, vecais, labais C. DOSs pat ir lielākā daļa rakstīts C, tikai tas kas saistās ar BIOSu ir Assemblers. Bet vispār par Siemensu ir atsevišķs stāsts - ja citi ražotāji puslīdz iet līdzi laikam, tad Siemensā var atrast tāāāādas aizvēstures "pērles"...! Viskrutākajā un jaunākajā Siemens PLC visa atmiņas organizācija un struktūra ir no pagājušā gadsimta, trūkst vispārpieņemtu funkciju, kas vai nu pašam jāraksta, vai jāmēģina kaut kur nopirkt vai nočiept. Pēdējais hīts ir pašā mazākajā Siemens PLC produktā - Logo. Pēdējos gados tas piedzīvoja strauju jaunināšanas procesu, tika arī pie iebūvēta Web servera. Tikai programma ar kuru izstrādāt to Webu tā arī palika kaut kādā v0.1.0 līmenī, ko izskatās ka kaut kādi apdzērušies studenti rakstījuši nevis nopietna kompānija.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts
Martins Zvirgzds
7. februārī 08:23
Viss jau pareizi,.bet jāatceras,.ka tajos laikos procesors strādāja real mode. Man liekas tikai XP sāka slēgt iekšā protocted. Līdz ar to tavs kods var uzklārt visu mašīnu.ja ieraksta tur kur mūsdienu proči/OS neļauj. Vēl jau ierobežotā atmiņa un mūžīgais IRQ trūkums. Tur tiešām ir dinozauriem darbs.
Ziņot par komentāru Paldies! Ziņojums par komentāru ir saņemts

Pievienot komentāru

Komentāru pievienošana pieejama tikai autorizētiem lietotājiem

Autorizēties
Komentāru noteikumi